Izvor: MozzartSport.com, 02.Feb.2021, 07:28

Prvi korak ka odbrani trona: Krajinović i Đoković srušili Kanadu

Posle poraza Dušana Lajovića usledila je pobeda Đokovića, a potom i trijumf u dublu

Teniseri Srbije pobedom protiv Kanade počeli su takmičenje u ATP kupu i tako napravili prvi korak na putu do odbrane trona osvojenog 2020. godine.

Iako su Orlovi duel otvorili porazom Dušana Lajovića od Miloša Raonića (3:6, 4:6), usledio je trijumf Đokovića nad (7:5, 7:5) za izjednačenje te je pitanje pobednika odlučio dubl.

U odlučujućem >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << meču Novak Đoković i Filip Krajinović savadali su Miloša Raonića i Denisa Šapovalova (7:5, 7:6) i tako režirali potpuni preokret nakon kojeg je Srbija na korak od polufinala.

Počelo je odličnim servisima Miloša Raonića, pa su Kanađani lako stigli do prednosti od 1:0. Odgovorio mu je Novak istom merom, na kraju volej Đokovića za izjednačenje u gemovima.

Igralo se gem za gem, bilo je teško proceniti ko bi mogao do brejka, kako su obe selekcije sjajno servirale. Sigurni su bili i Raonić i Šapovalov, sa jedne strane, kao i Đoković i Krajinović sa druge strane. Na kraju je popustio Šapovalov. Srbija dolazi do brejka, a potom i do vođstva od 1:0 u setovima. Iskoristili su naši teniseri drugu set loptu, Krajinović je maestralno uhvatio jedan jako težak volej, kojim je našoj selekciji doneo prednost.

Reflex check ????#SRBCAN | #ATPCup pic.twitter.com/Npnal79U3C

Požalio se posle ovog teškog udarca i na povredu, ukazivana mu je pomoć. Pravio je bolne grimase tokom masaže, ali je uspeo da se vrati na teren i nastavi sa odličnom igrom.

U drugom setu kao i u prvom, servis je bio jako bitan, imali si naši teniseri šansu da stignu do brejka pri rezultatu 1:1, ali je Kanada dobila gem na servis Šapovalova. Sjajna igra Đokovića i Krajinovića na mreži, pa je ubrzo bilo i 2:2.

Raonić je sjajno servirao, ali je grešio na mreži, pa je posle novog vođstva Kanade usledio još jedno izjednačenje. U narednom, ponovo na servis Šapovalova, tri brejk šanse za Srbiju. Ali ostaju neiskorišćene... Novo izjednačenje, pa je u sledećem gemu popustio i Raonićev servis, nova šansa za brejk, prva posle njegovih servisa, ali usledio je Milošev smeč i 5:4 za Kanadu.

Insane return by Krajinovic ????#SRBCAN | #ATPCup pic.twitter.com/XQfuwvzZmF

Poveli su potom Šapovalov i Raonić sa 30:15, ali nisu uspeli dalje od toga, još jedno izjednačenje. Usledila su četiri vezana poena Kanađana, koji tako obezbeđuju brejk, koji je overen posle dobrih servisa Krajinovića.

Mini brejk Srbije na samom startu, pa potom odlična rola danas fenomenalnog Krajinovića. Posle njegovih poena na mreži bilo je 2:0, da bi usledila greška Kanađana, ritern su poslali u mrežu i Srbija je imala lepu prednost. Ipak, izjednačenje. Greška Đokovića, potom volej Raonića u padu i zatim prva dupla servis greška Krajinovića na meču. Igralo se poen za poen, a onda je Raonić napravio grešku u najgorem mogućem trenutku, 6:4 za naše tenisere. Servis viner Novaka Đokovića i pobeda Srbije!

Kartu za polufinale obezbediće samo jedna od tri selekcije, a sudbina učesnika Grupe A je u rukama naših tenisera koji bi pobedom nad Nemačkom za dva dana osigurali mesto u borbi za finale.

The celebration is on for ???????? #TeamSerbia#ATPCup | @DjokerNole pic.twitter.com/A6WrXwXfub

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.