Prvi korak ka OI: Srbija sa Hrvatskom i Rumunijom u Kupu Evrope

Izvor: Vesti-online.com, 24.Sep.2018, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi korak ka OI: Srbija sa Hrvatskom i Rumunijom u Kupu Evrope

Vaterpolisti Srbije igraće sa Hrvatskom i Rumunijom u Grupi D Kupa Evrope čija je prva faza na programu od 23. oktobra 2018. do 12. marta 2019.

Po dva tima iz svake od četiri grupe će se plasirati na F8 (5-7. april), a po četiri najbolja tima sa završnog turnira će se kvalifikovati na F8 Svetske lige.

Jasno je da su Srbija i Hrvatska favoriti za mesto na F8, a dve selekcije su nedavno imale međusobni duel.

Podmlađeni "delfini" su remizirali sa prvim >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << timom "barakuda" u grupnoj fazi Svetskog kupa, gde su osvojili bronzu.

Pobednik Svetske lige će biti prvi tim koji će se izboriti za mesto na Olimpijskim igrama 2020. u Tokiju, pored domaćina Japana.

Posle Svetske lige sledećeg leta je na programu Svetsko prvenstvo, u Kvandžuu u Južnoj Koreji, odakle će se finalisti boriti za OI.

Treća šansa za Tokio je Evropsko prvenstvo 2020, a poslednja su svetske kvalifikacije na kojima će učestvovati 12 selekcija, pet iz Evrope, a na OI će proći tri najbolja tima.

Sastavi grupa Kupa Evrope:

A: Rusija, Malta, Mađarska i Nemačka

B: Grčka, Holandija, Španija, Ukrajina

C: Italija, Francuska, Crna Gora

D: Rumunija, Srbija, Hrvatska

Raspored utakmica u Grupi D:

23. oktobar Hrvatska - Rumunija

13. novembar Rumunija - Srbija

11. decembar Srbija - Hrvatska

29. januar: Rumunija - Hrvatska

19. februar: Srbija - Rumunija

12. mart: Hrvatska - Srbija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.