Izvor: MozzartSport.com, 19.Feb.2021, 02:43

Prvi kiks Montevidea na domaćem terenu, Maldonadu slađi bod

Duel 8. kola šampionata Urugvaja završen bez pobednika

Montevideo Siti je remijem u susretu sa Maldonadom (1:1) u okviru 8. kola šampionata Urugvaja prosuo prve bodove ove sezone na svom terenu i propustio priliku da se lideru Liverpulu približi na samo bod. Gol gostiju iz 16. minuta dodatno je motivisao Montevideo, ali je domaćin u nastavku uspeo samo da izbegne poraz uprkos brojnim šansama koje je imao da potpuno preokrene rezultat.

Rivali su veoma ofanzivno i >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sa željom za crlim plenom otvorili duel, a spušten gard uticao je na niz šansi na opbe strane u uvodnim minutima. Prvi je udarac oprobao Moreira na dodavanje Nikolinija, ali je bio neprecizan. Domaćin je odgovorio iz dva napada u kojima je Lukas Rodrigez imao priliku da se upiše u strelce, ali je Lerda sigurnim intervencijama sačuvao mirnu mrežu.

Niz šansi nastavio je Toledo koji je gađao van okvira gola, a znatno precizniji od njega bio je Cezar Pereira koji je u 16. minutu posleo neodbranjiv udarac i matirao Fiermarina.

Vodeći pogodak Maldonada uticao je da Montevideo zaigra još ofanzivnije te je domaćin do odmora pretio preko Darija Pereire, koji je pogodio prečku i Raka, čiji je udarac izblokiran, a poslednju šansu pred odlazak imao je Kokaro koji je vrlo dobro šutirao, ali je pogodio stativu.

Konačno, inicijativa Montevideo Sitija isplatila se početkom drugog dela igre nakon što je Dario Pereira iskoristio vrlo dobro proigravanje rezerviste Alendea i poravnao rezultat. Mađutim, bod nije bio dovoljan da zadovolji apetite domaćina koji je nastavio sa opsadom gola rivala. Pereira je mogao da donese potpuni preokret u 76. minutu kad je pokušao glavom posle centaršuta Rodrigeza, ali njegov pokušaj, kao i pretnja Kokaroa nešto kasnije, nisu doneli četvrtu pobedu u isto toliko susreta na domaćem terenu Montevideu.

Maldonado je remijem treći put u osam kola završio susret bez pobednika i sa devet bodova je na deobi desetog mesta. Sa druge strane Montevideo Siti je propustio priliku da izbije na drugu poziciju upisavši treći remi pored četiri pobede i jednog poraza.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.