Izvor: MozzartSport.com, 12.Apr.2021, 08:08

Prva meč lopta Vojvodine za petu uzastopnu titulu

Vraća li se serija u Novi Sad ili Srbija danas dobija novog-starog šampiona?

Lale su sa dve pobede u Novom Sadu došle na korak do nove krune. Odbojkaši Vojvodine su dva puta bili izrazito dominantni u Novom Sadu, Partizanu nisu prepustili ni set, ali se u Zemunu druga pesma pevala. Partizan je u neizvesnom meču odbranio domaći teren, može li da ponovi izdanje iz drugog meča finala, vrati seriju u Novi Sad i uvede je u majstoricu?

Da bi do toga došlo, crno-belima >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << će biti neophodno da Milan Pepić ponovi partiju iz druge utakmice finala kada je osvojio čak 33 poena. Sa druge strane, Pavle Perić je nastavio da bude nerešiva enigma za crno-bele. U svakom meču finala je briljirao, a sa 25 poena u trećem meču bio je najzaslužniji za drugi rutinski trijumf Lala i novu maksimalu.

21.00: (3.70) Selta (3.30) Sevilja (2.10)

Odbojkaši Vojvodine će ukoliko odbrane titulu biti krunisani peti put u nizu i izjednačiće rekord Crvene zvezde od osamostaljenja Srbije. Zvezda je vladala od 2012. do 2016. godine, a Vojvodina se preuzela primat od beogradskih crveno-belih i nadomak je osvajanja 18. nacionalne titule.

„Verujem da nam je to jedno iskustvo poraza u drugoj utakmici dovoljno, da ovoga puta na teren izađemo spremnije i hrabrije, bez opterećenja. Moramo napasti, odigrati agresivnije, sigurnije i boriti se za svaku loptu od prvog do poslednjeg poena. Ako mi budemo igrali našu igru i ispoštovali sve taktičke dogovore, neće biti problema. Naš cilj je titula“, istakao je Filip Kovačević, koji se vratio na teren posle povrede.

Nemanja Mašulović, srednji bloker Novosađana, očekuje da će crno-beli u Zemunu krenuti na sve ili ništa.

„Oni nemaju šta da izgube i sigurno će igrati na sve ili ništa. Ali, kvalitetnija smo ekipa, samo to treba da pokažemo na terenu. Treba da razmišljamo o onome što ćemo mi da uradimo, da ne mislimo previše o pritisku. Moramo biti odlučniji i agresivniji. U svakom slučaju sada možemo da računamo i na Blagojevića i Kovačevića, znači nam to što su se vratili na teren“, poručuje Mašulović.

Sportsko društvo Vojvodina bi u dva dana moglo da obogati trofejnu salu sa dva pehara. Rukometaši Vojvodine su juče savladali Metaloplastiku i osvojili Kup Srbije, a vitrine bi mogle da budu bogatije i za pehar namenjen pobedniku Superlige Srbije za odbojkaše. Trener Lala Slobodan Boškan kaže da njegov tim na drugo gostovanje Partizanu stiže spremniji.

„Očekujem da ćemo biti spremniji i na atmosferu i na Partizan i odigrati maksimalno precizno, konkretno, snažno i borbeno“, kratak je bio šef stručnog štaba Vojvodine.

FINALE PLEJ-OFA SUPERLIGE (ČETVRTI MEČ)

Ponedeljak

17.00: Partizan - Vojvodina

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.