Izvor: MozzartSport.com, 12.Maj.2020, 11:55

Provaljene Sportingove prevare, zavrnuli Samp za 4.600.000, a Serkl za još 800.000

Fifa presudila da će Serkl Briž morati da bude isplaćen

Sampdoriju su hteli da “zavrnu” za 4.600.000 evra od Bruna Fernandeša, Serkl Briž za 800.000 evra od Vilijama Karvalja. I u oba slučaja Fifa je presudila protiv lisabonskog Sportinga, koji će tako pretrpeti neočekivan trošak ukupne vrednosti 5.400.000 evra.

A o čemu se zapravo radi?

Sve se desilo dok je na čelu kluba bio kontroverzni Bruno de Karvaljo, uspeo je on da >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << vrati Sporting na noge i učini ga ponovo konkurentom za titulu u Portugaliji, ali nije birao sredstva. Pa su tako jednom u svlačionicu uleteli i Sportingovi huligani da zaplaše igrače. Bilo je i ponekog šamara, ekipa je pobesnela i vrlo brzo je većina podnela zahtev za raskid ugovora, jer ih klub nije zaštitio.

Klub je na kraju smenio predsednika i uspeo da ubedi igrače da ostanu na stadionu “Žoze Alvalade” kako bi izvukao obeštećenje na transferima. Međutim, kad je trebalo da deo para vrati klubovima koji su imali prava na procente napravio se lud.

Serkl Briž je recimo imao pet odsto od Karvalja, ali kad ga je Sporting prodao Betisu za 16.000.000 evra Belgijanci nisu dobili ni dinara. U Lisabonu su tvrdili da je taj dogovor propao, jer je Karvaljo raskinuo saradnju i potpisao sasvim novi ugovor koji Serkl Brižu ništa ne daje. Isto su probali da učine i sa Sampdorijom.

Na kraju je, piše A Bola, Fifa jasno rekla: takve prevare ne dolaze u obzir. Istina, Sporting još ima pravo da se žali, ali čini se da je “provaljen”.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

(Foto: ©AFP)

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.