Izvor: MozzartSport.com, 19.Jan.2021, 03:50

Proradila šampionska veza Flamenga, Pedro Enrike i Gabigol opet u igri za titulu (VIDEO)

Posle tri neuspeha, konačno pobeda kluba iz Rija

Napokon, Flamengo. Uveliko je zvonio alarm na Marakani, tri kola bez pobede (malo pre toga i eliminacija iz Kopa Libertadores) pozivali su na uzbunu u šampionu iz 2019, ali najskuplji tim Brazila ima individualce sposobne da stanu na rep krizi, što se videlo na koncu 30. kola Serije A. Rutinskih 3:0 na gostovanju Gojasu i povratak u trku za titulu.

Flamengo nije dobio rivale od kojih je objektivno bolji (Fortalezu, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Kareu i Palmeiras). Neko je morao da plati ceh. „Srećni“ dobitnik je davljenik sa Serinje, pretvoren u nemog posmatrača moći velikana iz Rio de Žaneira. Konačno je sastav Rožerija Senija zaličio na sebe i treneru koji je seo na klupu sredinom novembra vratio osmeh na lice.

Učinili su to mahom fudbaleri koji su Flamengu doneli poslednu titulu, Gabrijel Barbosa i Bruno Enrike. Pre dve sezone bili su nezaustavljivi u pohodu na tron, da bi protiv Gojasa potvrdili kako sjajno sarađuju. Sredinom drugog poluvremena Bruno je probio desnom stranom, odložio loptu na peterac, gde ju je sačekao Gabigol i rutinski poslao u mrežu. Pao je nekadšanjem članu Intera kamen sa srca u tom trenutku, praktično je „zaključao“ utakmicu, odveo svoj tim na dva razlike, ali i raskrstio sa malerima, jer su mu u prvom delu dva efektna pogotka poništena zbog ofsajda.

Inače, Bruno Enrike je u Gabigolu namestio čak pet od ukupno osam golova ove sezone. Jasan pokazatelj najjače snage Flamenga. Ima je još. Oličena je u veteranu Dijegu (bivši vezista Volfzburga, Atletika, Juventusa, Fenerbahčea), pred kraj prvog poluvremena asistirao je Giorgijanu de Arasketi za šesti gol u aktuelnom prvenstvu, uz napomenu da Urugvajac ima i pet asistencija.

Trijumf Flamenga zapečatio je rezervista Pedro u četvrtom minutu nadoknade i tamo napravio dobru uvertiru za okršaj sa Palmeirasom u narednoj rundi. Ako niša drugo, Fla je opet u igri, lider Sao Paulo beži mu pet bodova, mada ima i meč više.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.