Promovisana knjiga Dane Korica - priča o atletskom junaku našeg doba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Okt.2020, 15:00

Promovisana knjiga "Dane Korica - priča o atletskom junaku našeg doba"

Knjiga o karijeri i životu legendarnog atletičara Daneta Korice, autora Milana Tomića, promovisana je danas u Skupštini Beograda.

Knjiga nosi naziv "Dane Korica - priča o atletskom junaku našeg doba" i govori o čoveku čiji rekord na 10.000 metara i dalje niko na ovim prostorima nije dostigao.

"Ponosan sam, hvala svima što ste u ovim neobičnim vremenima virusa, došli da me pozdravite. Hvala i medijima, koji su pratili moju karijeru, bez njih ne bi se ništa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ni znalo. Ova knjiga koju je napisao moj veliki prijatelj dr Milan Tomić, siguran sam, koristiće i budućim atletičarima. Od mojih dečačkih dana, u porodici od šestoro dece, pa do današnjih dana. Idemo dalje, svi smo ovde i zbog budućnosti naše dece", istakao je Korica.

Recenzent knjige Višeslav Krsmanović, istakao je da je "Dane čovek koji se veći deo života trkao sa štopericom" i da ta rečenica govori puno toga.

Na promociji su bili brojni gosti, među kojima i Darko Udovičić (pomoćnik ministra sporta), Andreja Mladenović (pomoćnik gradonačelnika Beograda), Dragan Tomašević (predsednik Sportskog saveza Beograda), Nikola Penić (generalni sekretar ŠAB), Slobodan Branković (direktor Srpskog atletskog saveza) i drugi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.