Izvor: MozzartSport.com, 20.Nov.2021, 06:42

Profesor Bjelica delio lekcije i izjednačio sopstveni rekord u Golden Stejtu, Lebron se vratio sa 23 poena

Pokuševski bled u porazu Oklahome

Nisu Golden Stejt Voriorsi samo Stef Kari, opasni su i bez šuterske mašine. Sastavio je Stiv Ker tim koji je u stanju da pobeđuje i kada na terenu nema igrača koji su projektovani za prve violine. U odsustvu nezaustavljivog Stefa Karija jedna od glavnih uloga namenjena je Nemanji Bjelici i Profesor ju je izneo na maestralan način. Golden Stejt nije dopustio Detroitu da ga uhvati na krivoj nozi, iskoristi izostanak >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << najboljeg šutera i napravi iznenađenje - 105:102.

Pronašao se Nemanja Bjelica u Golden Stejtu, evidentno je da mu je prijala promena sredine i da mu je Stiv Ker namenio ulogu koja mu leže. Prvi dani u dresu Voriorsa nisu bili toliko plodonosni, ali kako vreme protiče, tako i Nemanja Bjelica skreće sve veću pažnju na sebe, preuzima odgovornost i pozicionira se visoko u hijerarhiji vodećeg tima Zapadne konferencije.

Od dolaska u Golden Stejt, bez ikakve sumnje je meč protiv Detrit Pisonsa bio najbolji za Nemanju Bjelicu. Srpski krilni košarkaš dominirao je na terenu, briljirao je u svim segmentima igre i podsetio na stare dane. Prodisao je Nemanja Bjelica sa Voriorsima, drugu noć u nizu ubacio je 14 poena. Rekord u dresu Golden Stejta postavljen protiv Klivlenda prethodne noći izjednačio je u duelu sa Detroitom, a dobru poentersku partiju nadogradio je sa osam skokova, dve asistencije i jednom ukradenom loptom. Izgubljenih nije bilo...

Podesio je Profesor nišanske sprave, nije forsirao, već je rezonski uzimao šuteve. Iz igre je pucao 5/8, pogodio je dve trojke i sa poludistance bio nepogrešiv (3/3). Pokazao je Stivu Keru da može da se osloni na njega, prebaci deo odgovornosti i uvođenjem Bjelice u sistem Voriorsi dobiju novu dimenziju u igri.

Koga nema bez njega se može i mora. A kada nema Stefa Karija, da bi Golden Stejt nastavio da gazi redom mora da iskoči neko iz drugog plana. Nije se Džordan Pul do meča sa Detroitom profilisao kao udarna igla, mogao je neometano iz drugog plana da ubere veliki broj poena i na taj način doprinese ekipi. Večeras mu je ruka bila vruća, zapalio se i uništio Pistonse zajedno sa Endrjuom Viginsom.

Tandem Džordan Pul - Endrju Vigins uzeo je 41 šut, ostatak Golden Stejta 39. Predvodio je Džordan Pul listu strelaca sa 32 poena (iz igre šutirao 13/22, dok je trojke pucao 4/8), a Endrju Vigins ubacio je 19 poena. Pomenuti duo jedini je bio dvocifren u Golden Stejtu. Džerami Grent je poenterski za nijansu bio bolji od saigrača - ukočio je na 17 poena, ali ga nije služio šut. Odapinjao je, pokušavao nešto da promeni, ali bezuspešno...

Lebron Džejms vratio se u sastav Los Anđeles Lejkers, odigrao je dobar meč kada se u obzir uzme da na parket nije kročio od prvih dana novembra, ali sve to nije bilo dovoljno da bi se izbegao ubedljiv poraz od Boston Seltiksa - 130:108.

Dobili su Lejkersi šamar, no sve se lakše podnosi sa Lebronom Džejmsom u timu. Još kada se i Deandre Džordan vrati... E, tek tada će Los Anđeles Lejkersi biti oni pravi. I moći će da im se sudi. Upisao je tim Franka Vogela treći uzastopni poraz, nisu imali rešenje za razgoropađenjog Džejsona Tejtuma koji im je spakovao 37 poena kao od šale. Anulirao je odličan meč Entonija Dejvisa koji je poput njega prebacio marginu od 30 poena (meč završio sa 31 poenom).

Lebron Džejms je na povratku na teren pružio sasvim dobro izdanje. Vidi se da mu je potrebno podmazivanje, da je korozija počela da hvata, ali ništa dramatično. Još koji meč i biće onaj stari. Bostonu je ubacio 23 poena, a takođe je imao i šest skokova, tri blokade i po dve asistencije i ukradene lopte. Za prvi dan na poslu posle pauze - više nego zadovoljavajuće.

Blistao je Nemanja Bjelica u pobedi Golden Stejta, a isto se ne može reći za još jednog srpskog košarkaša - Alekseja Pokuševskog. Muči se srpski univezalac od početka nove sezone, a muče se i Tanderi. Janis Adetokunbo i njegov Milvoki bili su preveliki zalogaj za mladi tim Oklahome - 96:89.

Grik friku malo je nedostajalo da zabeleži novi tripl-dabl pored svog imena. Postigao je 21 poen, imao neverovatnih 19 uhvaćenih lopti ispod obruča i podelio je sedam asistencija. Najveća podrška u napadu bili su mu Bobi Portis i Kris Midlton koji su trijumfu Baksa doprineli sa 17, odnosno 16 poena.

Nije ovo bilo veče Oklahome, ni Alekseja Pokuševskog. Samo jednom je od početka sezone bio dvocifren. Protiv Milvokija tanke brojke - po četiri poena i skoka i dve asistencije. Odigrao je ispodprosečan meč...

NBA LIGA - REZULTATI

Subota

Šarlot - Indijana 121:118

Detroit - Golden Stejt 102:105

Boston LA lejkers 130:108

Bruklin - Orlando 115:113

Milvoki - Oklahoma 96:89

Nju Orleans - Los Anđeles 94:81

Denver - Čikago (u toku)

Finiks - Dalas (u toku)

Sakramento - Toronto (u toku)

23.00: Njujork - Hjuston

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

KAD NEMA KARIJA TU JE BJELICA! Odlična partija Srbina, Pokuševski gledao Janisa VIDEO

Izvor: Kurir, 20.Nov.2021

Kad nema Stefa Karija Golden Stejt predvodi srpski košarkaš Nemanja Bjelica.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.