Proces je uspeo, Durent i Grin eliminisali Đinobilija i Sparse

Izvor: B92, 25.Apr.2018, 08:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Proces" je uspeo, Durent i Grin eliminisali Đinobilija i Sparse

Košarkaši Filadelfije 76ers plasirali su se u drugu rundu plej-ofa istočne konferencije, pošto su sa 4-1 porazili ekipu Majamija.

U poslednjem, petom, meču serije izabranici Breta Brauna slavili su sa 104:91 i tako su se po prvi put još od 2012. našli u polufinalu Istoka.

76sersi će u drugoj rundi igrati protiv boljeg iz susreta Boston – Milvoki, gde Seltiksi vode sa 3:2 u seriji.

Filadelfiju je do trijumfa predvodio sjajni Džej Džej Redik sa 27 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poena, dok su standardno dobre partije odigrali Džoel Embid i Ben Simons.

Jedan od najboljih centara lige meč je završio sa 19 poena i 12 skokova, dok je 'ruki' ostvario učinak od 14 poena, 10 asistencija i šest skokova.

U poraženom sastavu najbolji učinak imao je Keli Olinik (18p, 8sk, 6as), Tajler Džonson je ubacio 16, dok je Dragić imao skromnih 15 poena, uz 6/16 iz igre.

Solidan doprinos s klupe dali su Džastis Vinslou 12 poena i sedam skokova, kao i Dvejn Vejd (11p, 5sk, 5as, 4/15 iz igre).

Ovom pobedom i plasmanom u polufinale konferencije može se reći da je "Proces", period u Filadelfiji poslednjih nekoliko godina, uspeo i da sa ovakvom ekipom 76ersi imaju veliku šansu da uđu u finale Istoka, kao i u veliko finale NBA.

Golden Stejt Voriorsi, aktuelni šampioni NBA, plasirali su se u polufinale Zapada pobedivši sa 4-1 u seriji San Antonio Sparse.

Ekipa iz Ouklenda namučila se kako bi 'zatvorila' seriju, pošto su Sparsi u petom meču pružili jak otpor. Ipak, zahvaljujući Kevinu Durentu i Drejmondu Grinu Voriorsi su slavili sa 99:91.

Ekipa Stiva Kera za finale Zapada igraće protiv Nju Orleans Pelikansa koji su još ranije obezbedili plasman u narednu rundu.

Sparsi su tokom celog meča bili u zaostatku, ali su velikom serijom uspeli da se vrate u 4/4 i da na minut do kraja dođu na -2 (93:91). Usledio je tajm-aut Golden Stejta posle kojeg je Durent pogodio za 95:91 (36 sek. do kraja).

U narednom napadu Manu Đinobili izgubio je loptu i tu je utakmica bila rešena. Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Durent sa 25, Tompson je ubacio 24, dok je Grin ostvario učinak od 17 poena, 19 skokova i sedam asistencija.

Bolji od ostalih kod Sparsa bio je Lamarkus Oldridž sa 30 poena i 12 skokova.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Janis teško sa Seltiksima " Boston na korak do polufinala

Izvor: B92, 25.Apr.2018

Ekipa Boston Seltiksa povela je sa 3-2 u seriji protiv Milvoki Baksa, u prvoj rundi plej-ofa istočne konferencije...Izabranici Breda Stivensa slavili su u petom meču sa 92:87 i sada ih samo jedna pobeda deli od duela sa Filadelfijom u polufinalu Istoka...Boston je došao zasluženo do pobede jer je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.