Mirović najavio veću pomoć vatrogasnim društvima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2018, 20:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirović najavio veću pomoć vatrogasnim društvima

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović ugostio je učesnike Sabora dobrovoljnih vatrogasnih društava koji u Novom Sadu organizuje Vatrogasni savez Vojvodine.

Dobrovoljna vatrogasna društva već godinama igraju važnu ulogu u našim selima, jer su oni prvi koji intervenišu i vrlo često ugase požar bez pomoći profesionalaca. Kako je to u mnogim mestima i porodicama tradicija koja se prenosi godinama, članova im nikad ne manjka.

Imaju dovoljan broj članova, poseduju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << znanje, iskustvo i volju, ali kako kažu, to im nije dovoljno.

"Nama trebaju naši vatrogasni domovi, naša vozila, oprema. Nama treba vaša podrška, a građanima trebamo i mi i vi", istakla je Ljubica Krnjajić, Vatrogasni Savez Novog Sada.

"Koliko nam resuresi dozvoljavaju i finansijska mogućnost, mi ćemo raditi više na unapređenju vašeg položaja, da ćemo više koordinirati sa lokalnim samoupravama, posebno u kojima nije prepoznata vaša uloga, da bude prepoznata, da ćemo više, izdašnije, finansirati vaše aktivnosti", rekao je Igor Mirović predsednik Pokrajinske vlade.

Osvrnuvši se na ulogu vatrogasnih društava, koja je, kako je rekao od izuzetnog značaja za svaku sredinu, posebno u kriznim situacijama i u manjim sredinama, Mirović je najavio podršku u unapređenju rada ovog društva.

"Trudićemo se da zajedno sa sektorom za vanredne situacije na nacionalnom nivou sa svim našim resursima unapredimo vaš položaj i rad. Obećavam da ćemo biti solidarniji, i da ćemo na bazi prepoznavanja vašeg značaja u društvu izvršiti sve obaveze koje imamo",“ izjavio je Mirović.

Nakon javne rasprave o predlogu Zakona o dobrovoljnim društvima u januaru ove godine odlučeno je da će se više ulagati u ona društva koja imaju formirane jedinice za gašenje požara.

Takođe, sve izvršne jedinice biće registrovane u Ministarstvu unutrašnjih poslova kako bi se dobrovoljci razdvojili od organizacija sličnog imena koja ne gase požare.

Vatrogasni savez Vojvodine dodelio je predsedniku Miroviću plaketu u znak zahvalnosti za podršku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Predsednik Pokrajinske vlade priredio prijem za vatrogasce

Izvor: Blic, 21.Apr.2018

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović priredio je večeras prijem za učesnike Sabora predsednika, sekretara i komandira dobrovoljih vatrogasnih društava, koji organizuje Vatrogasni savez Vojvodine.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.