Presuda potvrdila da Republika Srpska nije genocidna tvorevina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Mar.2019, 01:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Presuda potvrdila da Republika Srpska nije genocidna tvorevina

Beogradske "Večernje novosti" ocenjuju da presuda Radovanu Karadžiću i stav Žalbenog veća u Hagu da prvi predsednik Republike Srpske nije kriv po tački optužnice za genocid u sedam opština u BiH potvrđuje da RS nije genocidna tvorevina, čime se izbijaju "aduti" Sarajeva i Zagreba da je ona stvorena etničkim čišćenjem drugih naroda.

List podseća da posle presude bošnjački i hrvatski lideri "šalju poruke žaljenja" što Karadžić nije osuđen i po ovoj tački optužnice >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i da se "nadaju da će za ove događaje biti osuđen (bivši komandant Vojske RS) general Ratko Mladić.

Međutim, kako za "Novosti" kaže pravni savetnik u Mladićevoj odbrani Miodrag Stojanović, poslednja odluka, kao i prvostepene presude Karadžiću i Mladiću, "nije realno očekivati da general bude optužen u drugostepenoj presudi za genocid u šest opština, a Srpskoj se stavi sramotna hipoteka".

"Praktično, takva situacija nije moguća. Očekujem da u pravosnažnoj odluci Mladiću deo žalbe tužilaštva za genocide u šest opština bude odbijen, kao i u prvostepenoj. Kada bi se, hipotetički govoreći ovo desilo, taj sud bi sam sebe uništio. Da jedno veće kaže da nije bilo genocid, a isti sud u drugom veću kaže da jeste. To je prosto apsurdna situacija", rekao je Stojanović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BOŠNJACI I HRVATI NE MOGU DA PREŽALE: Presuda Radovanu Karadžiću potvrdila da REPUBLIKA SRPSKA NIJE GENOCIDNA TVOREVINA!

Izvor: Kurir, 22.Mar.2019

Kako kaže pravni savetnik u Mladićevoj odbrani Miodrag Stojanović, poslednja odluka, kao i prvostepene presude Karadžiću i Mladiću, "nije realno očekivati da generalo bude optužen u drugostepenoj presudi za genocid u šest opština, a Srpskoj se stavi sramotna hipoteka"

Nastavak na Kurir...

REPUBLIKA SRPSKA NIJE NASTALA NA "GENOCIDU": Komentari presude Radovanu Karadžiću

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Mar.2019

Stručnjaci ocenjuju da presuda Radovanu Karadžiću pokazuje da Republika Srpska nije stvorena na navodnom genocidu na muslimanima u Bosni i Hercegovini...Beogradski listovi ocenjuju da presuda Radovanu Karadžiću i stav Žalbenog veća u Hagu da prvi predsednik Republike Srpske nije kriv po tački...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.