Preminuo Volter Smit

Izvor: B92, 26.Okt.2021, 11:40

Preminuo Volter Smit

Škotski stručnjak Volter Smit preminuo je u 73. godini života.

Nekadašnji trener Rendžersa stekao je kultni status na "Ajbroksu" nakon što je u dva mandata osvojio 21 trofej.

Po tom parametru u istoriji Rendžersa ispred njega je samo Bil Strut.

Smit je tokom igračke karijere odigrao više od 200 mečeva za Dandi junajted, gde je otpočeo i trenersku karijeru nakon što je igračku morao da završi pre vremena zbog povrede.

Bio je i asistent >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u reprezentaciji Škotske Ser Aleksu Fergusonu tokom Svetskog prvenstva 1986. Manje od 20 godina kasnije i sam će postati selektor rodne zemlje.

Rendžers je po prvi put preuzeo 1991. kada je osvojio sedam uzastopnih titula, a potom su usledile četiri godine u Evertonu.

U klub sa kojim je stigao do najvećih uspeha vraća se 2007. i ostaje četiri godine tokom kojih je stigao do još tri titule i finala Kupa Uefa.

Njegova smrt dolazi nakon što je Rendžers uzeo prvu titulu još od 2011. kada ju je uzeo Smit u svojoj poslednjoj sezoni u klubu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.