Premijer liga dobila dozvolu da se nastavi od 1. juna

Izvor: B92, 11.Maj.2020, 15:44

Premijer liga dobila dozvolu da se nastavi od 1. juna

Vlada Velike Britanije odlučila je da neće biti profesionalnih sportskih takmičenja do 1. juna, čak ni bez gledalaca.

Britanske vlasti su objavile plan postepenog popuštanja mera borbe protiv pandemije koronavirusa na 50 strana, a drugi korak je dozvoljavanje kulturnih i sportskih događaja iza zatvorenih vrata.

Ti događaji biće mogući tek od 1. juna, kako bi se izbegli rizici od velikih socijalnih kontakata.

U centru pažnje je pre svega nastavak Premijer >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << lige, čiji su čelnici odlučni da se sezona privede kraju, a razmatraju nekoliko varijanti, između ostalog i mečeve na neutralnim terenima.

Međutim, tome se protive brojni klubovi, pre svega ekipe koje se bore za opstanak, a gde su najugroženiji Brajton, Aston Vila i Votford, koji smatraju da će oduzimanje domećeg terena ugroziti integritet lige.

Veliko je pitanje i bezbednosti igrača, na šta su javno od fudbalera ukazali samo Serhio Aguero iz Mančester sitija i Antonio Ridiger iz Čelsija, koji su stavili sigurnost porodice ispred povratka na teren.

Ovo pitanje je postalo posebno bitno nakon što je u nedelju saopšteno da je i treći fudbaler Brajtona bio pozitivan na koronavirus, pa će morati u dvonedeljnu izolaciju.

Dok čekamo konačnu odluku o nastavku Premijer lige, već je potvrđeno da se nemačka Bundesliga nastavlja od predstojećeg vikenda 16. maja, a spekuliše se da bi španska LaLiga mogla da počne 12. juna.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Premijerligaši ne žele nastavak na neutralnim terenima

Izvor: B92, 11.Maj.2020

Fudbalska Premijer liga saopštila je da se nada da će britanske vlasti dozvoliti korišćenje svih 20 stadiona ako se takmičenje nastavi sledećeg meseca..."Cilj je da svi naši klubovi igraju kod kuće ako to bude bilo moguće", rekao je izvršni direktor Premijer lige Ričard Masters...Policija...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.