Premijer liga između Kine i 870M€: Jedino ako budemo masakrirani

Izvor: B92, 03.Apr.2020, 08:45

Premijer liga između Kine i 870M€: "Jedino ako budemo masakrirani"

Čelnici Premijer lige i najveći klubovi tog takmičenja očajnički pokušavaju da završe sezonu.

Najveća fudbalska liga na planeti imaće mnogo problema, pre svega finansijskih, ako tekuću, suspendovanu sezonu ne isprati do kraja.

Kako prenosi "The Athletic", jedan klub je pred ostale izneo predlog da se sezona završi daleko od kuće – u Kini.

Sve to da bi se izbegao gubitak koji se prognozira i do 870 miliona evra, ukoliko se utakmice potpuno otkažu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zbog pandemije koronavirusa.

Ipak, predlog tog neimenovanog kluba nije dobro prošao kod ostalih.

"Zemlja koja se stalno pominje je Kina. To jednostavno nema smisla. Ideja je potpuno luda i ja mislim da će biti glatko odbijena. Da dođe do toga da Premijer ligu moramo da preselimo u drugi kraj sveta, morali bi da budemo potpuno masakrirani. Neko nas je pre neki dan optužio da živimo u mehuru. Iako to nije tačno za mene, mogu da vidim zašto ljudi to misle", rekao je jedan od čelnika jedne od vodećih premijerligaških ekipa za pomenuti portal.

Druga ideja odigravanja ostatka Premijer lige je to da sve utakmice budu održane bez publike, uz uživo prenos na televiziji.

Sve 92 preostale utakmice bile bi odigrane na neutralnom terenu, to jest na par lokacija koje bi bile manje pogođene koronavirusom od ostalih.

U trenutku pisanja ovog teksta, u Velikoj Britaniji ima 33.718 potvrđenih slučajeva koronavirusa i 2.921 smrt.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.