Izvor: MozzartSport.com, 23.Okt.2021, 23:16

Prelomni duel u Beloj kući: LDU može da se vrati u borbu za prvo mesto

Ekvador 1: U Kitu gostuje vodeći Independijente del Valje, koji imatri boda više od domaćina

Jedan od najvažnijih mečeva druge etape ekvadorske Lige Pro na programu je noćas (03.00) kada se na stadionu Rodrigo Paz Delgado, poznatijem još kao Bela kuća, u Kitu sastaju lokalni LDU i Independijente del Valje, klub iz prestoničkog predgrađa. Ovo je susret koji bi mogao ponovo da stavi Albose u bitku za vodeću poziciju, ili pak da omogući trenutnom lideru prvenstva da >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << stekne još veću prednost u odnosu na brojne pratioce.

03.00: (2,55) LDU Kito (3,25) Independijente del Valje (2,60)

Obe ekipe na ovaj okršaj u sklopu 11. kola dolaze željne povratka na put pobede. Domaći tim proteklog vikenda doživeo je neuspeh na gostovanju u Ambatu, kada je od njega rezultatom 2:1 bila uspešnija Makara, dok je s druge strane Independijente na svom stadionu remizirao sa Mantom 1:1.

Pobeda Makare prekinula je niz Blankosa od pet uzastopnih utakmica bez poraza, u kom su zabeležili četiri pobede i jedan remi. Tako se tim koji predvodi argentinski stručnjak Pablo Marini sa 18 osvojenih bodova u dosadašnjem toku prvenstva trenutno nalazi na deobi trećeg mesta sa Emelekom, koji je ipak za korak iznad zbog bolje gol-razlike, ali i sa ekipom Nuevo Oktobra, koji je isto tako, zbog lošije gol-razlike, stacioniran poziciju niže. Eventualna pobeda domaćih mogla bi da ih dovede do čelnog mesta u prvenstvu, što opet ne zavisi samo od njih samih, već i od ostalih ekipa sa kojima deli trenutnu poziciju.

---------

Prognozziraj derbije i osvoji 100.000 dinara

---------

Na drugoj strani, gostujući sastav Independijentea sa 21 bodom još predvodi drugu fazu ovogodišnje kampanje, iako poslednjih nedelja ne beleži dobre rezultate. Posle besprekornog početka turnira, na kojem je napravio dobru razliku u odnosu na svoje progonitelje, sa dva remija i porazom u poslednjia tri ligaška susreta njegove zalihe gotovo da u se u potpunosti istopile, i sada ima tek dva boda više od Universidad Katolike, a na samo tri boda zaostatka ozbiljno su se približili i već pomenuti Emelek, Nuevo Oktobre, kao i noćašnji rival, ali ni Barselona sa 15 bodova i utakmicom manje još nije otpisana iz trke za vodeću poziciju.

Trener gostiju Renato Paiva najavio je dve izmene u odnosu na prethodni susret protiv Mante. U sastavu Independijentea neće se naći vezisti Kristijan Peljerano i povređeni Fernando Gajbor, za koga se procenjuje da će propustiti i naredni susret protiv Olmeda. Argentinski napadač Jonatan Bauman najefikasniji je igrač tim iz Sangolkija sa sedam postignutih golova u drugoj fazi šampionata, a ujedno i vodeći strelac u celokupnoj kampanji sa 20 pogodaka. Nema sumnje da će Argentinac i noćas da predstavlja najveću pretnju po gol Blankosa.

U timu domaćih nisu najavljivane bitnije promene, pa se očekuje da će Pablo Marini nastupiti sa istih 11 igrača koji su započeli susret proteklog kola sa Makarom. Kao jedna od potencijalnih promena u startnoj postavi najavljuje se nastup paragvajskog napadača Luisa Amarilja, koji je do sada uglavnom ulazio sa klupe i tako uspeo da zatrese mrežu protivnika četiri puta u toku druge faze prvenstva. U veznom redu, za proigravanje saigrača i kreaciju igre zaduženi su Argentinac Lukas Pjovi i Hulio Palasios, inače dete Blankosa i igrač koji je prošao kompletnu fudbalsku školu LDU-a.

Ovo može da bude prelomni meč za obe ekipe, koje su jedne od glavnih protagonista trenutnog takmičenja. U proteklih 10 okršaja ovih timova, viđeno je pet pobeda LDU-a, u tri navrata slavio je Independijente, a dva susreta završena su nerešenim ishodom. Ipak, treba naglasisti da su sve tri pobede Independijentea ostvarene u poslednja tri okršaja, dve kod kuće i jedna upravo na Rodrigo Paz Delgadu u Kitu. Poslednji put kada su Blankosi slavili na ovom zdanju bilo je to pre nešto više od tri godine, minimalnim rezultatom i golom Huana Anangona.

EKVADOR 1 - 26. KOLO

Subota

Tehniko Universitario - Aukas 1:1 (1:0)

Universidad Katolika - Mušuk Runa /u toku/

Nedelja

00.30: (2,00) Nueve du Oktubre (3,30) Orense (3,60)

03.00: (2,55) LDU Kito (3,25) Independijente del Valje (2,60)

20.30: (5,30) Olmedo (3,70) Delfin (1,60)

23.00: (2,50) Manta (3,20) Gvajakil Siti (2,70)

Ponedeljak

01.30: (2,60) Emelek (3,05) Barselona (2,70)

Utorak

02.00: (1,87) Deportivo Kuenka (3,40) Makara (4,00)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.