Izvor: RTS, 01.Okt.2022, 16:14

Predsednik MOK: Sportistima iz Rusije mogla bi biti ukinuta zabrana

Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah sugerisao je da bi ruskim sportistima moglo da se vrati pravo na učestvovanje na takmičenjima pod uslovom da ne podržavaju rat u Ukrajini.
Međunarodni olimpijski komitet je suspendovao sve ruske sportiste nakon početka rata u Ukrajini 24. februara.

"Ne radi se nužno o povratku Rusije, već o tome da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se sportisti sa ruskim pasošem koji ne podržavaju rat vrate na takmičenja. Ovaj rati nisu započeli ruski sportisti", izjavio je Bah za italijanski list Korijere dela Sera.
Bah je dodao da je zabrana ruskim sportistima i dalje na snazi, i dodao da nema promena u preporukama MOK-a, istovremeno zahvalivši svim međunarodnim federacijama koje ih poštuju.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.