Pre pet godina od njega je zavisio Juve, danas je zaboravljen...

Izvor: Sportske.net, 25.Sep.2015, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pre pet godina od njega je zavisio Juve, danas je zaboravljen...

Italijani izvukli jednu izjavu nekadašnjeg trenera Juventusa, Luiđija Del Nerija koja najbolje odslikava kakav je pad doživeo naš Miloš Krasić. Šteta!

Tog 25. septembra 2010. je Juventus poražen od Palerma sa 3:1, a Del Neri je objasnio uzroke poraza.



"Ne zavisimo od Del Pjera, jedini igrač bez koga ne možemo je Miloš Krasić. Mislim da je on najvažniji fudbaler tima"
, rekao je tada Del Neri.

Juve je te sezone dobro počeo, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << kasnije igrao sve gore i na kraju završio kao sedmi, iako je Krasić bio jedan od najboljih igrača Serije A.

A onda je sledeće godine sve krenulo sjajno za Juve, loše za Miloša. Novi trener Antonio Konte je promenio postavku, forsirao 3-5-2, za Srbina sve češće nije bilo mesta, pričalo se da mu sadašnji italijanski selektor zamera to što ne govori dobro italijanski, ali i to što se ne kreće bez lopte. Kako je sezona odmicala on je igrao sve manje, praktično u sezoni u kojoj se "Stara dama" vratila na tron, Krasić je potonuo.

Dao je gol u Kataniji u jesenjem delu, ali posle pobede nad Milanom od 2:0 u velikom derbiju, kada je zamenjen na poluvremenu, gotovo da nije odigrao više od 20 minuta. Te godine Juve nije igrao u Evropi, pa su šanse za Krasića bile retke.

Pokupio se i preselio u Fenerbahče gde je zarađivao više nego u Italiji, ali je to bio kraj karijere koja je mnogo obećavala. Povrede i nepoverenje trenera su učinile svoje, nije želeo da ode, trenirao je čak i sa drugim timom i primao platu.

Praktično Krasić je izgubio status, ne samo u klubu, već i u reprezentaciji, za tri godine u Turskoj je odigrao samo 13 mečeva. Bio je na pozajmici u Bastiji, sakupio 18 utakmica, postigao 2 gola, ali nisu otkupili njegov ugovor, primanja su bila prevelika za Korzikance.

Sada ima gotovo 32 godine, otišao je u Lehiju iz Gdanjska, verovatno poslednja stepenica karijere. Bio je kao meteor, ali pogrešne procene i povrede su ga sprečile da postigne mnogo više.

Šteta!

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.