Pre 27 godina: Đorđević, tri poena, Partizan je prvak Evrope (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Apr.2019, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pre 27 godina: Đorđević, tri poena, Partizan je prvak Evrope (VIDEO)

Košarkaši Partizana, na današnji dan pre 27 godina, ispisali su najuspešnije stranice srpske klupske košarke i pobedom u finalu u Istanbulu nad Huventudom 71:70 postali su prvaci Evrope.

Dramatičan meč 16. aprila 1992. godine u dvorani "Abdi Ipekči" odlučen je čuvenom trojkom Aleksandra Đorđevića u poslednjoj sekundi, što mu je kasnije postao "zaštitni znak", uz kultne reči komentatora Dragana >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Nikitovića "tri poena, tri poena, vreme je isteklo, vreme je isteklo...".

Jako mladom timu (21,7 godina prosek), predvođenim sa sada najtrofejnijim evropskim trenerom u istoriji Željkom Obradovićem, nije smetalo ni to što je do krova Evrope došao sa samo jednom odigranom utakmicom u Beogradu zbog građanskog rata u tadašnjoj Jugoslaviji, a dom mu je bila španska Fuenlabrada.

Crno-beli su na putu do najvrednijeg trofeja srušili Solnok, u grupnoj fazi bili četvrti sa skorom 9-5, onda u četvrtfinalu eliminisali Knor iz Bolonje sa 2:1 u seriji, pa potom milanski Filips (82:75) na Završnom turniru u Istanbulu, pre velikog trijumfa nad Huventudom.

Šampioni Evrope sa Partizanom postali su Aleksandar Đorđević, Predrag Danilović, Ivo Nakić, Zoran Stevanović, Vladimir Dragutinović, Željko Rebrača, Mlađan Šilobad, Slaviša Koprivica, Nikola Lončar i Dragiša Šarić.


Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dan kada je Đorđević ispisao istoriju Partizana

Izvor: RTS, 16.Apr.2019

Košarkaši Partizana, na današnji dan pre 27 godina, ispisali su najuspešnije stranice srpske klupske košarke i pobedom u finalu u Istanbulu nad Huventudom 71:70 postali su prvaci Evrope. . Dramatičan meč 16. aprila 1992....

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.