Praznik košarke u Splitu – Vinales vodio Studentski centar do pobede nakon dva produžetka

Izvor: B92, 17.Okt.2021, 14:28

Praznik košarke u Splitu – Vinales vodio Studentski centar do pobede nakon dva produžetka

Košarkaši Studentskog centra savladali su Split nakon dva produžetka rezultatom 101:94 u okviru susreta u ABA ligi.

Studentski centar je stigao do prednosti pred kraj prve četvrtine koju su održavali do kraja trećeg dela kada se Split rezultatski vraća u igru.

Nije dugo trajala prednost Hrvatske ekipe, s obzirom na bolje otvaranje poslednjeg dela igre od strane gostiju. Ipak, košarkaši Splita su se potrudili da obezbede uzbudljivu završnicu.

Ne samo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << to nego su i vodili sa tri poena razlike nakon što je Žganec ubacio slobodna bacanja. Međutim, raspoloženi Vinales je trojkom iz velike udaljenosti odveo meč u produžetke, a imao je i šut za pobedu.

Istim tempom nastavljeno je u dodatnih pet minuta. Split je vezao sedam poena bez odgovora. Usledio je odgovor Vinalesa koji ubacuje pet poena i odvodi svoju ekipu u drugi produžetak.

Pitanje pobednika rešeno je u nastavlu. Košarkaši gostujuće ekipe brzo su stigli do prednosti koju su održavali do kraja utakmice. Predvodio ih je upravo pomenuti Portorikanac koji je utakmicu završio sa 37 poena i devet skokova.

Pratio ga je Kenan Kamenjaš sa dabl-dabl učinkom od 18 poena i 13 skokova. Kod poražene ekipe najbolji je bio Karlo Žganec sa 18 poena u 11 skokova.

Studentski centar u narednom kolu dočekuje Cibonu, dok Split očekuje put u Laktaše gde će igrati sa Igokeom.

ABA liga, 4. kolo

Budućnost – Igokea 81:67

Petak

Cibona – Partizan 61:79

Nedelja

Split – Studentski centar 94:101

17.00 Krka – Zadar

18.00 Borac – Mega

19.00 FMP – Mornar

Ponedeljak

21.00 Crvena zvezda – Cedevita Olimpija

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Drama u Dalmaciji, sjajni Vinjales i Studentski centar ostavili Split praznih šaka posle dva produžetka

Izvor: MozzartSport.com, 17.Okt.2021

Vodila se velika borba u Gripama, na kraju su gosti odneli trijumf..Nije viđena preterano atraktivna košarkaša predstava u Dalmaciji, ali drama nije izostala. Splićani su učinili sve u svojoj moći da posle tri vezana poraza upišu prvi trijumf u ABA ligi ove sezone, ali im je na put stao maestralni...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.