Izvor: MozzartSport.com, 02.Jul.2020, 23:13

Posle špalira - šamaranje mamurnog Liverpula! Preteća poruka Sitija pred sledeću sezonu (VIDEO)

Najava da ćemo sledeće sezone opet gledati njihovu trku

Prvo su to bili Mančester Junajted i Arsenal, potom Čelsi sa oba pomenuta kluba, pa mančesterski rivali Junajted i Siti, a poslednje veliko rivalstvo engleske Premijer lige je definitivno ovo između Mančester Sitija i Liverpula. Siti je 2014. prestigao Liverpul u trci za titulu zahvaljujući čuvenom Džerardovom klizanju. I prošle sezone su Građani ispred nosa Redsima osvojili titulu, da bi Liverpul ove sezone >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u velikom stilu naplatio dug i ostavio rivala da guta prašinu u šampionskoj trci sa 20 i kusur bodova zaostatka.

Večeras je Gvardiolin tim poslao preteću poruku Liverpulu da mu sledeće sezone neće biti tako lako da odbrani tron kao što ga je osvojio ove. U derbiju koji suštinski nije ništa odlučivao, bio je primetan ogroman motiv Građana da pokažu Liverpulu da nije zaslužio ovakvo ubedljivo osvajanje titule i da dokažu da svakako nisu slabiji za 20 bodova od novog šampiona.

Posle počasnog špalira za nove šampione, Građani su na terenu častili Redse fudbalskim šamaranjem i sa ubedljivih 4:0 poručili da će sledeće sezone trka za titulu biti mnogo neizvesnija.

Jasno je da na drugoj strani motiv nije bio tako veliki kao kod domaćina jer Liverpul još živi na slatkom mamurluku istorijske titule, ali nisu novi šampioni mogli ni da pretpostave da ih čeka ovakav debakl. Već na poluvremenu je bilo 3:0 za Mančester Siti. Triling De BrujneFodenSterling je havarisao Liverpulovu odbranu u punom sastavu. Uostalom, Klop je izveo najjači mogući tim, ali očigledno da su njegovi igrači mislima već u sledećoj sezoni. Na drugoj strani, mladi Foden je pokazao da je sazreo za ozbiljniju ulogu kod Gvardiole i sjajno je sarađivao sa de Brujneom i Sterlingom.

Upravo je bivši igrač Liverpula inicirao prvi gol protiv nekadašnjeg kluba. Iznudio je penal koji je De Brujne pretvorio u gol, da bi Siti u narednih 20 minuta dao još dva gola. Prvo je Foden asistirao Sterlingu, a onda je De Brujne namestio gol maldom Englezu.

Pokušao je Klop izmenama u drugom poluvremenu da razmrda uspavani tim i ublaži poraz, ali je primio još jedan gol. Opet su De Brujne i Sterling raširili odbranu Redsa, a Okslejd Čemberlen zatresao sopstvenu mrežu.

Mančester Siti je spustio gas do kraja, ali i 4:0 je dovoljno jak šamar novom šampionu da već shvati šta ga čeka naredne sezone.

PREMIJER LIGA – 32. KOLO 

Subota

Aston Vila - Vulverhemton 0:1

/Dendonker 62/

Nedelja

Votford – Sautempton 1:3 (0:1)

/Bednarek 79ag - Ings 16, 70, Vord-Prauz 82/

Ponedeljak 

Kristal Palas – Barnli 0:1 (0:0)

/Mi 62/

Utorak

Brajton - Mančester Junajted 0:3 (0:2)

/Grinvud 16, Bruno Fernandes 29, 50/

Sreda:

Arsenal – Norič 4:0 (2:0)

/Obamejan 33, 67, Džaka 37, Soareš 81/

Bornmut – Njukasl 1:4 (0:2)

/Gosling 90 - Gejl 5, Longstaf 30, Almiron 57, Lazaro 77/

Everton – Lester 2:1 (2:0)

/Ričarlison 10, Sigurdson 16 – Iheanačo 51/

Vest Hem – Čelsi 3:2 (1:1)

/Souček 45, Antonio 51, Jarmolenko 90 – Vilijan 42p, 72/

Četvrtak

Šefild junajted - Totenhem 3:1 (1:1)

/Berge 31, Muse 69, Mekburni 84 - Kejn 90/

Mančester siti - Liverpul 4:0 (3:0)

/De Brujne 25 penal, Sterling 35, Foden 45, Okslejd Čemberlen 66 autogol/

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.