Izvor: MozzartSport.com, 17.Jan.2021, 18:13

Posle šest i po godina Bordo slavi ligašku pobedu protiv Nice (VIDEO)

Trijumfovao i Stazbur Stefana Mitrovića, Nant 11. put zaredom bez pobede

Iako prvo poluvreme nije tako nagoveštavalo, Bordo je poprilično ubedljivo savladao Nicu na Alijanc Rivijeri i posle 12 utakmica (po šest remija i poraza) , odnsono pet godina, konačno prekinuo dominaciju Orlova u međusobnim okršajima – 0:3. Tim sa Azurne obale je vezao i petu utakmicu bez pobede, odnosno ostao na samo jednom trijumfu u poslednjih 14 utakmica.

Umesto da dozvoli Nici poravnanje >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << po broju bodova, skočio je na poziciju broj osam i koliko toliko se priakao evrozoni od koje ga deli sedam bodova. Osim pokušaja Tome Bašića iz drugog minuta kada mu je udarac zaustavio Valter Benitez, u prvih 45. minuta nije bilo previše prilika za promenu rezultata. Još jednom, po ko zna koji putu u poslednja dva meseca osetila se neverovatna inferiornost tima sa juga Francuske - u oba pravca. Dovoljan je podatak da su izabranici trenera Adrijana Ursee uputili samo jedan udarac u okvir protivničkog gola.

Žirondinci su odigrali sličnu akciju prva dva gola, a odbrana domaćih je pucala po desnom boku. U 50. mintu probio je Adli, uposlio Hvanga na ivici peterca za treći ovosezonski ligaški gol napadača iz Južne Koreje. Petnaestak minuta pre kraja Pol Bes je zakucao loptu u mrežu Nice posle nesigurne intervencije Valtera Beniteza, na novo zakucavanje iz neposredne blizine viđeno je u 87. minutu ovoga puta nakon kornera i to u režiji asistenta Traorea i strelca Bašića.

Reprezentativac Srbije Stefan Mitrović je sa kapitenskom trakom izveo ekipu Strazbura na teren, a ona je na svom De la Menou savladala Sent Etjen čije muke ove sezone ne poznaju granice – 1:0. Zeleni nisu iskoristili penal iz desetog minuta koji je izveo Rajan Budebuz, a dvadesetak minuta kasnije stigla je kazna. Keni Lala je sa dosta osećaja centaršutem pronašao Ludovika Ažorka, koji je šmekerski prosledio loptu pored golmana Džesija Mulana.

Sličan scenario, bar kada je reč o prvom poluvremenu viđen je i u okršaju Nanta i Lansa gde su gosti promašili penal u 34. minutu, pa stotinak sekundi kasnije primili gol sa bele tačke. Pucao je Loaza, pogodio za vođstvo domaćina i delovalo je da će seriju Kanarinaca sa Bužoara od deset utakmica bez pobede biti prekinuta. Drugačije planove imao je Gael Kakuta koji je posle udarca iz ugla uspeo da primi loptu u šesnaestercu rivala, namesti se i osmi put ove sezone zatrese mrežu rivala.

FRANCUSKA 1 – 20. KOLO

Petak

Monpelje - Monako 2:3 (0:2)

/Vai 64, Derlo 69 - Foland 24, Ben Jeder 35, 61p/

Subota

Marselj - Nim 0:2 (0:2)

/Eliason 55, 58/

Anže - Pari Sen Žermen 0:1 (0:0)

/Kurzava 70/

Nedelja

Brest - Ren 1:2

Nant - Lans 1:1 (1:0)

/Lousa 36 - Kakuta 84/

Nica - Bordo 0:3 (00)

Strazbur - Sent Etjen 1:0 (1:0) /Ažork 29/

17.00: (1,68) Lil (3,50) Rems (5,80)

21.00: (1,33) Lion (5,20) Mec (9,00)

Odloženo

Lorijan - Dižon

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.