Posle deset godina Defo dobio medalju za doprinos Totenhemovom trijumfu

Izvor: Vesti-online.com, 25.Dec.2018, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle deset godina Defo dobio medalju za doprinos Totenhemovom trijumfu

Engleskom napadaču uručeno priznanje koje se dobija za pobedu u Kupu ligaša, a nije ga dobio 2008. jer je u zimskom prelaznom roku napustio klub.

Džermejn Defo danas ima 36 godina i povremeno dobija priliku u timu Bornmuta, s kojim je pod ugovorom do juna 2020. U Totenhemu je igrao u dva navrata: od 2004. do 2008. i od 2009. do 2014.

U međuvremenu je prodat Portsmutu u zimskom prelaznom roku u sezoni 2007/08. za 9,3 miliona evra. Posle samo godinu dana Totenhem ga >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je vratio u svoje jato, a za to je platio 16,4 miliona.

Baš u sezoni kada je Defo otišao, "pevci" su osvojili Kup ligaša, poslednji domaći trofej kojeg su se domogli (šampioni su poslednji put bili 1961, a pobednici kupa i superkupa 1991).

U dve utakmice polufinala Totenhem je bio uspešniji od gradskog rivala Arsenala. Prvi meč je završen s 1:1, a u revanšu na Vajt Hart Lejnu "tobdžije" su pregažene s 5:1. Defo, koji je bio u sastavu i protiv Midlzbroa u šesnaestini finala, Blekpula u osmini finala i Mančester sitija u četvrtfinalu, kada je i mrežu zatresao, u oba polufinalna duela je ulazio u igru s klupe. Uzvratna utakmica odigrana je samo devet dana pre njegovog prelaska u Portsmut.

Totenhem je u finalu na Vembliju 24. februara 2008. savladao Čelzi na produžetke s 2:1. Džonatan Vudgejt je pobedonosni pogodak postigao u 94. minutu.

Posle deset godina, eto, i Defou je priznato da je imao doprinos za osvajanje trofeja.

- Čast je biti deo Totenhemove istorije. Sećam se kako sam pomogao timu da dođe do odlučujućeg meča. Gledao sam finale i navijao sam da moji drugovi osvoje trofej - rekao je nekadašnji engleski reprezentativac po primanju medalje.

Congrats to Jermain Defoe who has FINALLY been presented with his League Cup winners medal from Tottenham’s cup victory in 2008.

The striker was sold before the final - but played a huge part in the cup run.

Part of our history. A Spurs legend.#THFC #COYS IAmJermainDefoe pic.twitter.com/CXvkN0TQlH— Marc Benamram (MarcBenamram) December 24, 2018

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.