Izvor: MozzartSport.com, 14.Maj.2021, 14:16

Posle Donarume bi i Čalhanoglu mogao Mocartovim stopama: Juve spremio ponudu i za Turčina, Rajola predložio zamenu Rosonerima

Stara dama želi Donarumu i Čalhanoglua kao slobodne igrače, turskog asa bi u Milanu mogao da odmeni Henrik Mhitarjan

Juventus je godinama unazad svoje redove ojačavao angažovanjem slobodnih igrača vrhunske klase. Svojevremeno je tako sa San Sira u svoje redove preselio Andreu Pirla, bez obeštećenja su u klub stizali i igrači poput Karlosa Teveza, Danija Alveša, Samija Kedire i Aron Remzija, a istim putem bi ka Torinu mogli da krenu i Đanluiđi >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Donaruma i Hakan Čalhanoglu.

Već neko vreme je poznato da Juve želi italijanskog golmana u svojim redovima i da je spremio izdašniju ponudu od Milanove za njegove usluge. Brojni mediji sa Apenina su preneli i da su pregovori Rosonera sa Donarumom obustavljeni, kao i da je već postignut dogovor sa čuvarom mreže Lila Majkom Menjanom, koji bi trebalo da zameni Italijana među stativama.

Pored Donarume, Bjankoneri bi i Hakana Čalhanoglua, prenosi Kalčomerkato. Turčinu poput mladog golmana ističe ugovor sa Milanom na kraju sezone. Pregovori sa upravom kluba sa San Sira traju već mesecima, bivši fudbaler Bajer Leverkuzena na stolu ima ponudu od 4.000.000 evra po sezoni, ali dve strane nikako da se dogovore.

Tu je svoju priliku ugledao Juventus, koji će po svemu sudeći pretrpeti velike promene tokom leta. Kalčomerkato saznaje da je Stara dama takođe spremila ponudu za njegove usluge i da je ponovo voljna da izdvoji više novca od Rosonera. Dok su Donarumi ponudili 2.000.000 više od Milana (10.000.000 evra), turski reprezentativac bi u Torinu zarađivao 5.000.000 evra po sezoni. Ozbiljno su prošlogodišnji šampioni Italije zagrizli, veruju da bi ovakva ponuda mogla da natera vezistu i njegove predstavnike da stave prst na čelo, ali bi dosta toga moglo da zavisi i od plasmana u Ligu šampiona.

Subota, 18.00: (2,25) Juventus (3,40) Inter (3,20)

Rosoneri su trenutno u boljoj poziciji. Treći su na tabeli sa tri boda više od Stare dame, koja je peta. Do kraja su ostala još dva kola, a Juve se sastaje sa novopečenim prvakom Interom i Bolonjom. Za mesta u elitnom takmičenju bore se i Napoli (bod više od Juventusa), Atalanta (tri boda iznad), dok je teoretski u igri i Lacio (pet bodova ispod uz utakmicu manje). Boginju čekaju okršaji sa Đenovom i Milanom, ekipa Đenara Gatuza se sastaje sa Fjorentinom i Veronom, dok Lacio posle rimskog derbija sa Romom igra protiv Torina i Sasuola. Čini se da će odluka o odlasku u društvo najboljih timova Starog kontinenta pasti u poslednjoj rundi, a izvesno je da će ishod odrediti sudbinu Bjankonera na letnjoj transfer pijaci.

Nedelja, 20.45: (1,43) Milan (4,50) Kaljari (7,50)

Bilo kako bilo, Juve je Čalhanogluu sastavio finansijski jači ugovor, što je svakako važan faktor, a ne bi začudilo da se u narednom periodu uključe i druge zainteresovane strane (ranije se pisalo da je čak i Mančester junajteda zainteresovan za Turčina). Mino Rajola je ponudio potencijalno rešenje upravi Milana.

Ukoliko bi Stefano Pioli ostao bez turskog veziste, kao zamena bi mogao da stigne Henrik Mhitarjan. Naime, 32-godišnjem vezisti iz Jermenije ističe ugovor sa Romom na kraju sezone, a u poslednje vreme se spekuliše da ne želi da ostane u klubu zbog dolaska Žozea Murinja, sa kojim tokom perioda provedenog u Mančesteru nije ostvario najbolju saradnju.

Italijanski list Il Tempo prenosi da je tako Rajola ponudio usluge svog klijenta Rosonerima. Bivši fudbaler Borusije Dortmund i Junajteda se u sezoni na izmaku odlično pokazao u Seriji A, postigao je 11 golova i upisao isto toliko asistencija na 32 nastupa u dresu Vučice. S ozbirom da bi došao kao slobodan igrač, čini se da bi mogao da bude od koristi Milanu, posebno ako Juve "ukrade" Čalhanoglua.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.