Izvor: MozzartSport.com, 19.Okt.2021, 03:55

Portenjo se mučio 80 minuta, pa probio Riverov zid, Kristoforo pravio čuda na golu (VIDEO)

Čuvar mreže gostujućeg sastava odbranama skakao po živcima protivniku, čak je odbranio i penal, ali je Portenjo na kraju dobio

Šampionska trka u Paragvaju definitivno neće biti rešena do samog kraja prvenstva, pošto Sero Portenjo ne prestaje da diše za vratom prvoplasiranom Guaraniju.

Igrači Fransiska Arsea prebrodili su baš tešku prepreku i zadržali drugo mesto pošto su na svom terenu dobili River Plejt sa 2:0 (0:0) i zadržali tri boda minusa >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u odnosu na prvog kandidata za titulu.

Mnogo su se mučili fudbaleri Portenja danas protiv River Plejta koji je preko sat vremena igrao sa igračem manje. Već u 27. minutu Orlando Galjardo zaradio je drugi žuti karton zbog neopreznog starta, zbog čega su njegovi saigrači ostali na vetrometini. Nije mnogo razmišljao vezista gostiju kada je jurcao po terenu, s obzirom da je prvi karton dobio posle nepunih 120 sekundi. Ali, River se odlično držao i umalo napravio iznenađenje.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Skupili su se Riverovi igrači oko ideje da maksimalno čuvaju svoj gol, da stanu na svoju polovinu i eventualno iz kontre čekaju šansu. Umesto toga gledali smo uglavnom “Viktorije” u šesnaestercu gostiju, ali je golman Federiko Kristoforo pravi čuda na gol liniji. Sve je uspeo da zaustavi iskusni Urugvajac, čak i jedanaesterac Maura Boselija u 77. minutu posle faula Luisa Kabrala upravo nad njim čime se po ko zna koji put ispostavila kao tačna ona priča da igrač nad kojim je napravljen faul ne treba da izvodi kazneni udarac. Posle neiskorišćenog penala nakratko je delovalo da se spremna neočekivan remi. Neočekivani s obzirom da su gosti dugo bili desetkovani na terenu. Upornost se na kraju isplatila domaćinu.

Laknulo je svima u Asunsionu kada je Patino Martinez zatresao mrežu na asistenciju Klaudija Akvina u 83. minutu, poraslo je samopouzdanje ekipi što se videlo u naletima iz narednih nekoliko minuta, da bi Robert Morales u petom minutu nadoknade vremena ponovo na asistenciju istog fudbalera iz kontre postavio konačnih 2:0.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.