Poraz vaterpolista Srbije od Mađarske, sutra za bronzu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Sep.2018, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poraz vaterpolista Srbije od Mađarske, sutra za bronzu

Vaterpolo reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u finale Svetskog kupa u Berlinu, pošto je u polufinalu izgubila od Mađarske sa 12:11 (1:3, 5:3, 3:3, 3:2), pa neće braniti titulu osvojenu pre četiri godine.

Podmlađena selekcija Srbije, bez petorice igrača koji su ovog leta osvojili titulu prvaka Evrope, odlično je počela duel protiv "večitog rivala" u borbi za odličja i sredinom druge četvrtine imali smo sigurno vođstvo od 5:2.

Bila je to velika >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prednost, ali su je naši nedovoljno iskusni igrači veoma brzo prokockali, delimično i zbog prilično neujednačenog kriterijuma sudija prilikom isključenja.

Do odlaska na odmor Mađarska je izjednačila, a potom je početkom treće četvrtine prvi put povela. Tri puta su izabranici Dejana Savića u tom delu igre stizali jedan gol zaostatka, da bi u poslednjoj četvrtini uspeli da povedu sa 10:9.

Tada je, ipak, odlučilo veće iskustvo mađarskih vaterpolista. Srbija u poslednjoj četvrtini nije iskoristila dva napada sa igračem više, Mađari su dva puta realizovali brojčanu prednost i serijom od 3:0 stekli su nedostižno vođstvo od 12:10.

Na kraju smo imali desetak sekundi za poslednji napad, koji je mogao da nam donese izjednačenje. Napred je krenuo čak i golman Dimitrije Rističević, koga su Mađari pustili da šutira a osam metara, ali je bio neprecizan.

Srbija će u nedelju igrati za treće mesto protiv poraženog iz duela između Nemačke i Australije.

Igrač više: Srbija 10 (6), Mađarska 10 (7). Peterci: Srbija 1 (1)

Srbija: Rističević (9 odbrana), Mandić 1, V. Rašović 2, Ranđelović 1, Subotić 3, Lazić, Vico, Drašović 1, Jakšić 1, Stojanović, S. Rašović 2.

Mađarska: Kardoš (6 odbrana), S. Jansik 2, Manherc, Zalanki 2, Nemet, Mezei 1, D. Jansik, Kovač 2, Batori 3, Pastor 2, Pohl.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.