Izvor: MozzartSport.com, 02.Feb.2021, 12:45

Popravni za Modre posle bruke na Maksimiru, Osijek oslabljen

Dva najbolja tima u Hrvatskoj danas domaćini u 19. kolu šampionata

Šampion Dinamo i Osijek su izjednačeni na tabeli posle 18 kola. Ekipa iz Slavonije je iskoristila kiks Modrih, neočekivani poraz na Maksimiru od Šibenika (1:2), pa oba tima na vrhu imaju po 39 bodova i vodiće bitku za krunu u Hrvatskoj. Gorica može da prirpeti tandemu najboljih, dok su Rijeka i Hajduk zaostali.

Dinamo danas (18.05) na Maksimiru dočekuje nezvaničnu filijalu Lokomotivu. Ekipa >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << iz Kranjčevićeve ulice prošle sezone je bila vicešampion posle pobedu u Osijeku u poslednjem kolu, ali u ovom šampionatu Zagrepčane čeka borba za opstanak.

Četa Zorana Mamića igra veoma loše, ali u finišu prelaznog roka stigli su Nevistić, Štefulj, Špikić, Čarbaja i Ristovski. Za golmana Nevistića i levog beka Štefulja Dinamo je Rjeci platio 4.000.000 evra, a kad se tome doda novac uložen u angažman Čarbaje, Špikića i Ristovskog, kasa Zagrepčana postala je lakša za ukupno 7.000.000 evropskih novčanica. U Dinamu su ostali Lovro Majer i Mislav Oršić, igrači koji su imali višemilionske ponude, ali su ih Modri zadržali bar do leta.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Dinamo je u prvom delu sezone pobedio Lokomotivu sa 6:0, ali u drugo odmeravanje snaga ova dva tima bilo je bez pobednika - 1:1. Modri žele da se iskupe za senzacionalni poraz od Šibenika prethodne nedelje.

"Još sam i pre tvrdio da Šibenik igra dobro, atraktivno, da je zaslužio da osvoji i više bodova, a kvalitetu je pokazao i u utakmici protiv nas. Jasno je da nismo bili na pravom nivou, bilo zbog umora, dekoncentracije, ali sad nije ni važno. Protiv Lokomotive moramo da budemo bolji kako bismo isprali gorak ukus posle poraza. Treba svi jasno da kažemo šta nije bilo dobro i moramo da podignemo kvalitet igre. Od početka govorimo da ne sme biti opuštanja, da nam je liga kvalitetna i da su rivali u stanju da iskoriste priliku ako im je pružimo“, rekao je Mamić za zvaničan sajt kluba.

Mamić može da računa na sve igrače osim povređenog Sadega Moharamija.

Osijek dočekuje u Gradskom vrtu Slaven (16.00). Četa Nenada Bjelice biće oslabljena neigranjem nekoliko važnih fudbalera. Mirez i Jurčević imaju tri žuta kartona i oni sigurno izostaju, kao i Topčagić koga muče leđa. Van stroja su i Grezda i operisani Ndovkit, dok je Silva pod znakom pitanja.

"Već je odavno sve u našim rukama i nogama, otkad smo se približili Dinamu posle šest bodova zaostatka. Prethodno kolo je pokazalo da je jako teško da se pobeđuje, liga je dosta ujednačena, a 'manje' ekipe više nisu toliko male i sposobne su da iznenade bilo koga u HNL-u. Ligi to daje dodatnu draž i zanimljivost. Mi gledamo samo sebe i pokušavamo našu ekipu da osposobimo da bude na maksimumu u svakoj utakmici. Nekada nam to uspe više, a nekada manje“, rekao je Bjelica za sajt kluba.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Osijek i Slaven su prošle godine igrali tri meča, a pao je samo jedan gol. Osiječani su slavili u u Koprivnici sa 1:0 u poslednjem duela ova dva tima, a pre toga je dva puta bilo bez pogodaka.

 HRVATSKA 1 – 19. KOLO

Utorak

16.00: (1,75) Osijek (3,45) Slaven (4,60)

18.05: (1,30) Dinamo Z. (5,30) Lokomotiva Z. (8,00)

Sreda

15.00: (3,50) Varaždin (3,35) Gorica (2,00)

17.05: (1,42) Rijeka (4,10) Šibenik (7,50)

19.10: (1,50) Hajduk (3,90) Istra (6,25)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Crno-belima prijaju gostovanja u Antaliji

Izvor: MozzartSport.com, 03.Feb.2021, 09:53

Domaćin bez šestorice igrača dočekuje doskrašnjeg lidera. Tradicija uz goste iz Istanbula. Dženk Tosun još u karantinu, debi tek u sledećem kolu protiv Konje. Promo kvota u Mozzartu na pobedu Bešiktaša - 1,87..Gradski rivali bacilli rukavicu u lice fudbalerima Bešiktaša. Ove sezone gledamo...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.