Poluvreme - Može to i bez Bogdanovih poena, Srbija ne posustaje! Koga navijači najviše hvale? (foto)

Izvor: Sportske.net, 06.Sep.2019, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poluvreme - Može to i bez Bogdanovih poena, Srbija ne posustaje! Koga navijači najviše hvale? (foto)

Gde je stala na kraju prve faze, reprezentacija Srbija nastavlja i na početku druge.

Sve za sada ide po planu u duelu reprezentacija Srbije i Portorika, naš nacionalni tim posle prvog poluvremena ubedljivo vodi sa 49:26!

Počelo je trojkom Stefana Birčevića, na šta se nešto kasnije nadovezao centar Boban Marjanović, koji je u narednih nekoliko minuta preuzeo glavnu ulogu i vrlo brzo postao prvi naš igrač sa dvocifrenim poenterskim učinkom.

Prednost >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << našeg tima se lagano uvećavala iz minuta u minut, Portorikanci se za sada nisu pokazali kao ekipa koja bi mogla da u ovom meču napravi neke veće probleme ''Orovima''.

Za razliku od prethodnog meča sa Italijom, kada je koš ''Azura'' zatrpao sa 31 poenom, Bogdan Bogdanović danas dugo pogodio iz igre, tek je u finišu pogodio prvu trojku. Marko Gudurić je, na primer, vezao dve trojke iz dva pokušaja i pokazao da i on polako ''namešta ruku'' za one najvažnije borbe.

Prvu četvrtinu je naš nacionalni tim rešio u svoju korist rezultatom 23:14, u drugoj su ''Orlovi'' bili još ubedljiviji, pa je na ulasku u poslednja dva minuta igre prednost reprezentacije Srbije premašila i 20 poena razlike, bilo je 43:22.

Sredinom druge četvrtine sudije su prilično iznervirale selektora Đorđevića, kada je Birčević uhvatio loptu pod košem, razgrnuo dvojicu protivničkih igrača, pri čemu je jedan od njih simulirao udarac u glavu, a arbitri dosudili prekršaj našem igraču. Posle pogledanog snimka sve se smirilo, a prednost ''Orlova'' je nastavila da se uvećava.

Marjanović je sa 10 poena najefikasniji u našem timu, prate ga Bjelica sa 9 i Jokić sa osam.

-

Birča mora da počne da se poštuje kako zaslužuje, nema šale više. 💪

Gudurić super za sad 👌 mora rezerve da prorade Boća da odmori bar protiv ovih.

— Lolek (@lolekbolekcar) September 6, 2019

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.