Izvor: MozzartSport.com, 14.Okt.2021, 19:39

Poketino: Kad sam čuo da bi Mesi mogao da dođe, pitao sam da li treba da ga dovezem

"Mnogi, ako ne i svi klubovi, sanjali su o tome da bude slobodan. Od trenutka kada je PSŽ pokazao interesovanje, Leo je hteo da dođe ovamo. Sve se dogodilo vrlo brzo..."

Trener Pari Sen Žermena Maurisio Poketino kaže da je mislio da se sportski direktor kluba Leonardo šalio sa njim kada mu je prvi put rekao da postoji mogućnost da Lionel Mesi obuče dres Svetaca. Potvrdio je da se sve desilo ekspresno.

"Leonardo me nazvao i rekao: Postoji >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << mogućnost da dođe Mesi, da li bi ga hteo ili ne? Dobra stvar je što me je pozvao da pita. Rekao sam sebi: Je li to pitanje? Mislio sam da je to šala, zar ne? Naravno", setio se Poketino u razgovoru za ESPN momenta kada je saznao da bi njegov zemljak mogao da napusti Barselonu,"Rekao sam (Leonardu): Moramo li da odemo po njega? Moram li ja da ga dovezem? Tada su počeli pregovori. Od tada me je Leonardo zvao svake večeri da mi kaže kakva je situacija."

Mesi je imao na stolu novi petogodišnji ugovor sa Barsom (prethodni je istekao 30. juna). Da ga je potpisao, plate igrača u katalonskom klubu iznosile bi 110 % prihoda.

"Svi su pretpostavljali da će ostati u Barseloni. Mnogi, ako ne i svi klubovi, sanjali su o tome da Mesi bude slobodan. Od trenutka kada je PSŽ pokazao interesovanje, Leo je hteo da dođe ovamo. Sve se dogodilo vrlo brzo. Moram da istaknem posao koji je obavio Leonardo, našeg predsednika i svih klupskih rukovodilaca koji su za dva, tri dana uspeli da završe potpisivanje najboljeg igrača na svetu."

PSŽ još radi na ubeđivanju Kilijana Mbapea da ostane u klubu i sledećeg leta kada mu ističe ugovor.

"Ko može da pomisli da PSŽ ne bi želeo da on bude ovde još mnogo godina? Klub će pokušati da ga ubedi i zavede ga da ostane."

Mbape je nedavno potvrdio da je hteo da napusti PSŽ u julu. Sveci su odbili da ga prodaju, uprkos činjenici da bi francuski reprezentativac mogao da potpiše za novi klub od 1. januara bez obeštećenja, a zatim se na kraju sezone preseli u novu sredinu. Njegova majka, Fajza Lamari rekla je da njen sin trenutno pregovara o potpisivanju novog ugovora sa PSŽ-om, uprkos velikom interesovanju Reala čiju je ponudu od 200.000.000 evra PSŽ letos glatko odbio.

"On je jasan u vezi svega i voli fudbal. Ima 22 godine, ali je veoma zreo da kontroliše ovakve situacije u vezi sa svojom budućnošću. Ne sumnjam da se može da se suoči sa bilo kojim izazovom koji donosi budućnost. Ne možete da potcenjujete fudbalere. Oni imaju svoje ljude koji ih prate svuda, savetnike, ali oni sami donose odluke. Kilijan će doneti odluku koju treba da donese, a klub će učiniti sve što je moguće da ga zadrži, jer govorimo o jednom od najboljih igrača na svetu. Ima 22 godine i veliki potencijal", dodao je argentinski stručnjak.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.