Izvor: MozzartSport.com, 30.Okt.2021, 01:22

Poketino: Izveo sam Mesija predostrožnosti radi, momci imaju karakter i to su ponovo pokazali

“Ne može biti slučajnost to što smo dobili 10 od 12 prvenstvenih utakmica”, poručuje trener Svetaca

Ove noći Pariz ne kliče ni Nejmaru, ni Kilijanu Mbapeu, ni Lionelu Mesiju, već njegovom sunarodniku - Anhelu di Mariji. U većini timova bio bi prva violina, u Pari Sen Žermenu je jedna u moru opcija... Ali i jedna od retkih pouzdanih ove sezone.

U svakom trenutku Maurisio Poketino može da se osloni na Argentinca. Isto se >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ne može reći za ostale zvezde Svetaca. Štucao je Pari Sen Žermen na većini utakmica, štucao je i protiv Lila, ali - pobedio. Golom Anhela di Marije. Pobegli su parižani prvom pratiocu na deset bodova razlike - istina, imaju i utakmicu više - ali glavni utisak je da ne igraju ni izbliza onako kako se očekivalo.

Sivilo je, možda, najbolja reč koja opisuje skupoceni tim Pari Sen Žermena. U njega se uklopio i Lionel Mesi. Napustio je teren Argentinac na poluvremenu, zaigrao je bez odrađenog treninga, a posle pobede od 2:1 nad aktuelnim šampionom, novinare je najviše zanimalo šta je uzrok Mesijevom ostanku u svlačionici.

Umirio je Maurisio Poketino navijače.

“Izveo sam ga iz predostrožnosti, u dogovoru sa medicinskim timom. Nadam se da ćemo ga imati na raspolaganju za utakmicu sa Lajpcigom”, rekao je trener Svetaca.

Ne brine previše Maurisija Poketina što Pari Sen Žermen u većini utakmica ne može da se sastavi, jer pobeđuje. To mu je najvažnije.

„Uvek postoje stvari koje se mogu poboljšati. Ali najvažnije je bilo pobediti”.

Nekoliko puta od početka sezone Sveci su se vraćali iz minusa.

“Mislim da nije slučajno što tim ovako reaguje na ‘nevolje’. Ekipa pokazuje da ima karakter. Želimo da pobeđujemo ostavljajući dobar utisak, nekada patimo, ali momci znaju šta moraju da učine kada ne ide dobro. Ne može biti slučajnost to što smo dobili 10 od 12 prvenstvenih utakmica. Zadovoljan sam mentalitetom tima”.

Prvih sat vremena - potop. A onda - renesansa.

“U prvom poluvremenu nismo povlačili konce, nismo mi bili ti koji kontrolišu igru. Lil je bio opasniji u završnicama akcija, gotovo u svakom napadu ulazio u šansu. Drugo poluvreme bili smo mnogo bolji, bolja defanziva dala je veću sigurnost ekipi... Momci su se oslobodili, počeli da igraju i budu angažovaniji napred”, zaključio je Maurisio Poketino.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.