Izvor: MozzartSport.com, 03.Avg.2021, 03:48

Poker golova za buđenje Estudijantesa: Arsenal deklasiran u La Plati (VIDEO)

Argentina: Estudijantes za 14 minuta potopio rivala u četvrtom kolu

Jako loše su fudbaleri Estudijantesa otvorili borbu u argentinskom šampionatu. Osvojili su samo tri boda u prva tri kola, a izgleda da je angažovanje Matijasa Pelegrinija dalo novu energiju ekipi iz La Plate, koja je na krilima vesti o novom pojačanju deklasirala Arsenal Sarandi na svom stadionu - 4:0 (0:0).

Nije posle uvodnih 45 minuta delovalo da će Estudijantes doći do ubedljivog trijumfa. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Arsenal je bio ravnopravan rival, viđeno je po par prilika na obe strane, ali golovi su izostali.. Izgleda da je trener Rikardo Zjelinski dobro prodrmao svoje pulene tokom pauze, kako su po povratku na teren prosto zablistali. U periodu od 61. do 75. minuta su rešili pitanje pobednika, spakovali tri lopte u mrežu rivala i najavili bolje dane.

Prvi je u drugom poluvremenu pripretio Arsenal, ali je golman Mario Anduhar sjajno odreagovao posle pokušaja protivničkog napadača sa samo par metara. A onda, 61. minut, korner za Estudijantes sa desne strane, golman boksuje loptu, ali kratko. Do nje dolazi Godoj, koji odmah tuče glavom, lobuje čuvara mreže Arsenala i donosi prednost domaćoj ekipi.

Sve je bio rešeno za samo tri minuta u nastavku. Igrao se 72. minutu kada je posle centaršuta Zukuija iz slobodnog udarca Noguera sjajno odreagovao u kaznenom prostoru rivala. U padu je zahvatio loptu i poslao je u mrežu gostiju. Manje od 180 sekundi kasnije, ponovo je došlo do promene na semaforu. Slično kao kod prvog pogotka, golman Medina loše boksuje loptu, pritom je ovoga puta izašao na gotovo ivicu kaznenog prostora, to je iskoristio Kastro i sjajnim udarcem ga lobova za 3:0.

Nastavili su se napadi Estudijantesa, pogodili su domaći igrači i stativu, a trijumf domaćina je u drugom minutu nadoknade ulepšao Dijaz, pogotkom posle kontre, koju su domaći igrači počeli duboko na svojoj polovini.

ARGENTINA 1 – 4. KOLO

Subota

Kolon Santa Fe – Godoj Kruz 1:1 (0:0)

/Fereira 67/

Lanus – Union Santa Fe 1:1 (1:0)

/Sand 22 - Kanete 86/

Rasing Klub – Sarmijento 1:0 (0:0)

/Gare 84/

Nedelja

Platense - Independijente 1:1 (1:1)

/Šot 29 - Roa 39/

Defensa i Hustisija - Himnasija 3:2 (0:0)

/Picini 67, Bou 87, Kontreras 90+5 - Frata 47, Perez Garsija 66/

Taljeres Kordoba - Boka Juniors 0:0

River Plejt - Urakan 1:1 (0:0)

/Romero 86 - Silva 60/

Ponedeljak

San Lorenco - Banfild 1:1 (0:0)

/Fernandez 51 - Enrike 53/

Argentinos - Sentral Kordoba 1:1 (0:1)

/Koronel 90+6 - Martinez 22/

Patronato - Njuels 0:0

Estudijantes - Arsenal Sarandi 4:0 (0:0)

/Godoj 61, Noguera 72, Kastro 75, Dijaz 90+2/

Rosario - Aldosivi 1:2 (0:1)

/Avilja 90+6 - Lodiko 41, 79/

Utorak

Atletiko Tukuman - Velez (u toku)

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.