Počinje seniorsko EP: Novi format kao enigma i veliki izazov

Izvor: Vesti-online.com, 20.Mar.2019, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje seniorsko EP: Novi format kao enigma i veliki izazov

Završena su i juniorska takmičenja, a sutra od četvrtka do nedelje biće održana takmičenja u seniorskoj konkurenciji.

Srbija će imati kompletne ekipe, po tri strelca u svakoj od četiri discipline.

Danas su odrađeni zvanični treninzi.

Konkurencija će biti izuzetno jaka. Učestvuju strelci iz 46 zemalja, po čemu je ovogodišnji šampionat jedno od najmasovnijih evropskih prvenstava u streljaštvu u istoriji.

Pred našim takmičarima su >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << veliki izazovi, ali ne kriju da imaju visoke ciljeve. Sportski direktor Streljačkog saveza Srbije Dragan Marković ističe da su i pojedinci i ekipe Srbije konkurentni za visok plasman:

- S obzirom da imamo zaista dobre seniore, pogotovo na evropskom nivou, očekujemo kvalitetna ostvarenja, bilo da je reč o pojedinačnim, miks ili ekipnim takmičenjima. Dakle, očekujemo plasmane u finala i medalje.

Prvenstvo će biti održano po novom formatu. Prvi put kvalifikacije i finale u jednoj disciplini neće biti održani u istom danu. U četvrtak su kvalifikacije u sve četiri pojedinačne discipline ( ujedno i za eliminacionu fazu ekipnog nadmetanja). U petak su na programu kvalifikacije mikseva vazdušnom puškom i pištoljem i četvrtfinale timskog takmičenja. Sva finala će biti održana u subotu i nedelju.

- Za sve strelce ovo je velika novost. I mene interesuje kako će sportisti reagovati, kako će se oni koji se plasiraju u finala navići na to da će imati dan ili dva pauze da se psihički i taktički pripreme za završnu borbu za medalje. Ipak, smatram da će ovo biti interesantan format, kada je reč o popularizaciji streljaštva. Ceo program finalnih nadmetanja će biti prenošen na televiziji, poslednja dva dana će biti izuzetno bogata najzanimljivijim dešavanjima.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

POČINJE EVROPSKO PRVENSTVO ZA SENIORE: Novi format kao enigma i veliki izazov

Izvor: Kurir, 21.Mar.2019, 09:30

Uvertira Evropskog prvenstva vazdušnim oružjem u Osijeku je gotova. Juče su završena juniorska takmičenja, a danas počinju najveća uzbuđenja. Od četvrtka do nedelje biće održana takmičenja u seniorskoj konkurenciji.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.