Za smeštaj pacijenata se opremaju Hala sportova, Pionir i Arena

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Apr.2020, 09:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za smeštaj pacijenata se opremaju Hala sportova, Pionir i Arena

U Beogradu će do subote početi opremanje još tri imrovizovane bolnice - u Hali sportova, Pioniru i Štark areni, koje će biti predate vojsci na upravljanje, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Vesić je za televiziju Pink rekao danas da je Vojska Srbije već počela sa opremanjem Hale sportova na Novom Beograd, da će sutra početi opremanje Hale "Aleksandar Nikolić", kao i da su to prostori koje je Gradski štab za vanredne situacije Beograda opredelio >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << za smeštaj obolelih od koronavirusa.

"Pravimo tri nove improvizovane bolnice jer je situacija dramatična. U petak u 23.00 sati završavamo pakovanje paketa za one koji imaju manje od 30.000 dinara penzije, posle toga sledi dezinfeckija (Arene) a u subotu u 12.00 sati predaćemo je vojsci za privremenu bolnicu", kazao je Vesić.

On je rekao da "niko ne bi pravio privremene bolnice da situacija nije dramaticna", kao i da će u nove tri improvizovane bolnice moći da bude smešteno ukupno oko 2.500 pacijenata.

"Beograd je ubedljivo najveće žarište epidemije, molim građane da poštuju odluke koje donosi Vlada. Molim građane da se uozbilje da nam se ne desi kao prošle subote kada su šetalista bila puna, desiće nam se scenario Italije i Španije", rekao je Vesić.

On je kazao da je zbog toga gradska vlast tražila da šetališta budu zatvorena jer "nema smisla da šetališta budu otvorena a da imamo zabranu kretanja", kao i da je to "suština borbe protiv epidemije".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KAPACITETI 3 NOVE BOLNICE OKO 2.500 MESTA: Vojska Srbije već počela sa opremanjem Hale sportova

Izvor: Kurir, 01.Apr.2020

Vojska danas počinje da postavlja krevete u Hali sportova na Novom Beogradu, sutra će postaviti u Pioniru, a u subotu u Areni, kaže zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i dodaje da će Beograd tako dobiti još tri improvizovane bolnice za smeštaj zaraženih pacijenata novim korona virusom.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.