Izvor: RTS, 23.Sep.2022, 10:39

Počinje Svetsko prvenstvo za odbojkašice, Srbija brani titulu

Svetsko prvenstvo u odbojci u ženskoj konkurenciji počinje danas utakmicom između Poljske i Hrvatske u 18.00 časova. Titulu brani reprezentacija Srbije koja je pre četiri godine u u finalu savadala selekciju Italiju.
Reprezentativke Srbije na ovom šampionatu nalaze se u grupi C, gde će se takmičiti sa nacionalnim selekcijama Kanade, Bugarske, Nemačke, Kazahstana i Sjedinjenih Američkih Država. 

Po četiri prvoplasirane ekipe >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << iz svake od četiri grupe izboriće plasman u drugu fazu turnira u kojoj će selekcije biti smeštene u dve grupe od po osam timova.
Kasnije, osam najboljih reprezentacija iz novoformiranih grupa igraju četvrfinalne utakmice.
Prvi meč na turniru odbojkašice Srbije odigraće u nedelju 25. septembra (20.00) u holandskom Arnemu, a rival će im biti Kanada. 
U drugom kolu protivnik je Bugarska, 26. septembra u 16.00, takođe u Arnemu, a zatim sledi selidba u Poljsku.  
Reprezentativke Srbije u poljskom Lođu igraju protiv Nemačke 29. septembra (16.00), Kazahstana 30. septembra (13.00) i SAD, 1. oktobra (19.00).
Polufinala su zakazana za 12. i 13. oktobar, a meč za treće mesto i finale igraće se 15. oktobra u holandskom Apeldornu. 
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Japan nadigrao Amerikance

Izvor: B92, 23.Sep.2022

Fudbalska reprezentacija Japana pobedila je u Diseldorfu selekciju Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 2:0 (1:0) u pripremnom meču pred Svetsko prvenstvo...Japan je poveo golom Daićija Kamade u 24. minutu, a do kraja meča u strelce se upisao i Kaoru Mitoma u 88. minutu...Pripreme za Svetsko...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.