Pobede Mladosti i Napretka, iznenađenja Zemuna i Spartaka

Izvor: RTS, 25.Apr.2019, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobede Mladosti i Napretka, iznenađenja Zemuna i Spartaka

Završene su utakmice trećeg kola plej-ofa i plej-auta Superlige Srbije. Tim Mladosti je nadigrao Vojvodinu sa 3:1, a Napredak je sa 2:0 savladao gostujući Proleter. U duelima borbe za opstanak Zemun je ubednjivo sa 5:1 nadigrao Mačvu, a Bačka bila bolja od Spartaka sa 1:0 na gostovanjima, dok su Voždovac sa Radom i Radnik Surdulica sa Dinamo Vranjem odigrali nerešeno 1:1. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
U utakmicama trećeg kola plej-ofa Superlige Srbije nije bilo velikih iznenađenja, a timovi Mladosti i Napretka su iskoristili prednost domaćeg terena i došli do ubedljivih pobeda.

Mladost je došla do pobede golovima Aleksandra Pejovića u 30. i 49. minutu i radivojevića u 57. minutu, a Nikola Srećković iz tima Vojvodine je samo smanjio na 3:1 iz jedanaesterca u 76 minutu.
Ni u duelu Napretka i Proletera nije bilo mnogo neizvesnosti. Domaćini su poveli u 17. minutu golom Envera Alivodića, a konačnih 2:0 je postigao u Miloš Zukanović pogotkom u 90. minutu.
Mnogo neizvesnije je bilo u mečevima plej-auta gde je Zemun na gostovanju nadigrao Mačvu sa čak 5:1. iako su gosti poveli već u devetom minutu, domaćini su uspeli da održe relativno ravnopravnu igru tokom prvog poluvremena i na pauzu odu sa samo 2:1. U drugom poluvremenu već nije bilo dileme ko će odneti pobedu jer je usledila serija golova koje su gosti postizali na svakih desetak minuta za konačnih 5:1.
I Bačka je na gostovanju došla do pobede pogotkom Dragana Žarkovića u 80. minutu, a dueli Voždovca sa Radom i Radnika iz Surdulice sa Dinamom iz Vranja završeni su nerešenim rezultatom sa po 1:1.
U poslednjem današnjem meču fudbaleri Crvene zvezde savladali su Partizan u 160. "večitom" derbiju, rezultatom 2:1. 
Plej-of: Crvena zvezda 48, Radnički 42, Mladost 32, Čukarički 31, Partizan 30, Napredak 27, Proleter 22, Vojvodina 20.
Plej-aut: Spartak 23, Voždovac 21, Radnik 21, Mačva 20, Bačka 18, Rad 15, Dinamo 14, Zemun 14.
 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Biće to luda borba za opstanak: Šest direktnih duela u poslednja četiri kola, strepe Bačka, Rad, Dinamo i Zemun

Izvor: MozzartSport.com, 26.Apr.2019, 11:09

Spartak je svoje prebrinuo. Čini se da su, iako matematika kaže drugačije, bezbedni i Voždovac i Radnik. Mačva baš i ne bi smela da se igra, ali i ona je pet bodova iznad mesta koje znači baraž za opstanak, šest iznad zone ispadanja. Ali zato OFK Bačka, Rad, Dinamo i Zemun očekuje paklen raspored...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.