Pobeda Granade za vrh tabele, slavlja Real Sosijedada i Espanjola

Izvor: RTS, 27.Okt.2019, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeda Granade za vrh tabele, slavlja Real Sosijedada i Espanjola

Na gostujućim terenima Real Sosijedad nadigrao Seltu Vigo a Espanjol Levante sa 1:0 u utakmicama 10. kola La lige. Istim rezultatom slavili i fudbaleri Granade u duelu sa Betisom i obezbedili trenutno vodeće mesto na vrhu tabele.
Iako su većinom duela obe ekipe bile ravnopravne i činilo se da će na kraju meč biti završen podelom bodova, gostujući Real Sosijedad je uspeo da u samom finišu meča dođe >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << do pobede.
Domaćini su od 66 minuta igrali sa igračem manje zbog drugog žutog kartona, a u 82. minutu Šveđanin Aleksander Isak postiže svoj drugi gol u dresu Sosijedada i donosi pobedu gostujućem timu.
Zahvaljujući pobedi Real Sosijedad trenutno ima 19 bodova koliko i drugoplasirana Barselona koja ima utakmicu manje zbog odloženog El Klasika. Selta je ostala na 18. mestu sa devet bodova.
Istim rezultatom na gostujućem terenu slavio je Espanjol protiv Levantea, ali su oni do prednosti došli već u 38. minutu, a domaćini potom nisu uspeli da anuliraju tu prednost.
U timu domaćeg Levantea srpski internacionalac Nemanja Radoja bio u standardnoj postavi.
U duelu Granade i Betisa pobedu su, takođe minimalnim rezultatom od 1:0, odneli domaći fudbaleri pogotkom Vadilja u 61. minutu.
Granada je tako došla do šeste pobede u španskom prvenstvu i sada je na vrhu tabele sa 20 bodova.
Sevilja je pobedila drugi put uzastopno, a ovoga puta bila je bolja od Hetafea rezultatom 2:0.
Čičarito Ernandes je postigao svoj prvi gol u La Ligi u 69. minutu, da bi Okampos pogodio devet minuta kasnije.
Nemanja Gudelj presedeo je meč na klupi za domaći tim, dok je Nemanja Maksimović odigrao svaki minut za ekipu iz predgrađa Madrida.
U poslednjem meču nedeljnog pgorama Osasuna je na svom terenu pobedila Valensiju sa 3:1.
Rodrugo Moreno je postigao gol u 14. minutu, ali je samo 15 minuta kasnije dobio crveni karton. Osasuna je uspela to da iskoristi, pa je tako Ojer izjednačio rezultat samo pet minuta kasnije.
Ruben Garsija potom pogađa za vođstvo tima iz Pamplone, da bi konačan rezultat postavio Estupinan.
Rezultati 10. kola La lige:
Petak:
Viljareal - Alaves 4:1
Subota:
Legan - Majorka 1:0
Valjadolid - Eibar 2:0
Atletiko Madrid - Atletiko Bilbao 2:0
Nedelja:
Selta Vigo - Real Sosiedad 0:1
Granada - Betis 1:0
Levante - Espanjol 0:1
Sevilja - Hetafe 2:0
Osasuna - Valensija 3:1
Tabela: Granada 20, Barselona 19 (-1), Real Sosijedad 19, Atletiko Madrid 19, Sevilja 19, Real Madrid 18 (-1), Viljareal 17, Osasuna 14, Valjadolid 14, Atletiko Bilbao 13, Hetafe 13, Valensija 13, Levante 11, Alaves 11, Majorka 10, Eibar 9, Selta Vigo 9, Betis 9, Espanjol 8, Leganes 5

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Grafosi i talični Zlatiborci podjednako željni PLS čela

Izvor: MozzartSport.com, 28.Okt.2019, 12:30

Beogradski Grafičar u okviru 16.kola Prve lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Čajetine, ekipu Zlatibora. Domaćini su ove sezone ostvarili sedam pobeda, uz pet remija i tri poraza, pa sa 26 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju drugo mesto na tabeli. Naravno, sve zbog Milanovčana koji...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.