Izvor: MozzartSport.com, 27.Maj.2020, 22:09

Plzenj bombardovao Prag: Sparta se nadala penalu u 90+5 (VIDEO)

Viktorija lagano slavila na Letni - 2:1

Prošla je i pandemija virusa korona, fudbal u Češkoj je ponovo oživeo, ali Sparta iz Praga ne može da proceveta. Nadali su se na Letni da će do kraja šampionata značajno popraviti utisak i nagovestiti trofejne dane. Ali su u prvom kolu, posle dvomesečne pauze, resetovani. Bivši šampion Viktorija Plzenj je lako slavila u glavnom gradu Češke i održala teoretsku nadu da u finišu sezone može da stigne do šampionskog pehara – >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << 2:0.

Sve što smo videli od Sparte u većem delu sezone, ponovljeno je večeras. Vrlo jalova igra, impotentnost u završnoj trećini terena, nemaštovitost da se uradi nešto više pored vrlo dobro organizovane odbrane Viktorije Plzenj.

Uvodni kadrovi sa Letne nagoveštavali su da će gosti biti bliži pobedi. Viktorija Plzenj nije bila za klasu bolja, ali je delovala čvršće i jače, i timski mnogo bolje.

Bolju igru gosti su naplatili u 26. minutu. Sve je odradio vezista Lukas Kalvač. Povukao je loptu, pogledao ka golu i zatim dijagonalom pogodio dalji ugao Spartinog gola. Za domaćine je igrao nekadašnji vezista Crvene zvezde Gelor Kanga (Plavšić povređen), ali je i on teško dolazio do daha protiv organizovanih gostiju. Sparta je pretila samo posle kornera, dok je Plzenj podsećao na izdanja iz mečeva protiv Vojvodine i Partizana. Navijači tih srpskih klubova znaju koliko jedan od najboljih čeških klubova može da bude neugodan.

Sparta je definitivno paralisana početkom nastavka. Bila je to najlepša akcija na meču. Na kraju je na ostavljenu povratnu loptu natrčao francuski napadač Žan David Beaguel i zakucao je u mrežu.

Mogla je Viktorija i do mnogo ubedljivije pobede, Kajamba je uzdrmao prečku. Sve je delovalo rutinski za goste, ali je dozu neizvesnosti u finišu uneo Karlson, pošto se odlično snašao u petercu Plzenja. Dovoljno da se zakuva, pa su domaći igrači u petom minutu sudijske nadoknade tražili nmajstrožu kaznu. Međutim, VAR im nije bio saveznik.

ČEŠKA 1 - 25. KOLO

Utorak

Jablonec - Zlin 1:0 (1:0)

/Halik 31/

Pribram - Ostrava 0:0

Slovačko - Sigma 0:0

Mlada Boleslav - Slavija 0:1 (0:1)

/Ševčik 22/

Sreda

Bohemijans – Teplice 4:0 (2:0)

/Jindiršek 12, Hronek 24, Nazarov 63, Vacek 90+3/

Češke Buđejovice – Liberec 0:1 (0:0)

/Baluta 50/

Opava – Karvina 0:0

Sparta – Plzenj 1:2 (0:1)

/Karslon 89 - Kalvač 26, Beaguel 52/

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.