Izvor: MozzartSport.com, 01.Dec.2020, 00:54

Pljušte pohvale na Grilišov račun: Gaskojn? Više liči na Azara...

Reč ima Džejmi Karager

Eden Azar proživljava verovatno najgore dane karijere otkako je napustio Čelsi i preselio se u Real Madrid, dok Džek Griliš igra fudbal karijere kao kapiten Aston Vile, dok ga kritičari upoređuju upravo s nekadašnjom vedetom londonskog kluba.

Novopečeni reprezentativac Engleske privlači pažnju ostrvske javnosti na svakom koraku. Briljirao je u svojim debitantskim nastupima za Gordi Albion kod Gereta Sautgejta, a Aston >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Vila s njim može da sanja čak i plasman u gornjem delu tabele na kraju sezone. Posle gola u porazu od Vest Hema pedantni analitičari izvukli su podatak da su ove sezone samo Hari Kejn (ukupno 16) i Heung Min Son (11) učestvovali u više golova od Griliša koji je u ponedeljak uveče stigao do petog pogotka, uz još pet asistencija.

“Veliki sam ljubitelj Džeka Griliša“, nema dilemu Džejmi Karager koji u dahu nastavlja:

“Grejem Sunes ga je prošle godine kritikovao jer je kao vezista imao previše dodira s loptom, ali ja to ne vidim. On nije konvencionalni vezista, zbog čega mi nisu jasna poređenja sa Polom Gaskojnom. Ne vidim ni to kada gledam Griliša, jer jednostavno ne igra na toj poziciji“.

Zato nekadašnji as Liverpula i engleske reprezentacije kaže da ga Griliš mnogo više igrom podseća na Edena Azara.

“To je igrač s kojim mogu da uporedim Griliša lako. Prvo zbog pozicije koju obojica igraju. Kada je na levoj strani terena Griliš ima istu igru kao Azar u Čelsiju. Koliko puta ste videli Azara da onako sprinta sa loptom? Nije Griliš Sterling, Mane ili Salah koji će stalno da pravi takva utrčavanja s loptom, već će to da radi ređe, ali biće spektakularnije“.

Zbog toga i ne čudi što Ostrvom danima unazad bruje spekulacije da Griliša želi i Mančester Siti posle gradskog rivala Junajteda, a čak se pisalo da je Pep Gvardiola dobio amin od prve zvezde tima Kevina de Brujnea da sekrene u realizaciju transfera, dok Aston Vila traži preko 110.000.000 evra.

“Dosad smo videli samo mali delić onoga što Griliš zaista može i još brojkama ne može da se poredi s Azarom. Ali ako bude nastavio da igra ovako i dalje, moći će sigurno da dođe jako blizu Azaru“.

Azar je tokom sedam godina u Čelsiju postigao 110 golova na 352 utakmice, a osvojio je po dva puta Ligu Evrope i Premijer ligu, te bio u najužem izboru za najveća individualna dostignuća. Griliša čeka dug put i još mnogo dokazivanja kako bi bio uopšte blizu Azara, a ovakva poređenja tipična su za ostrvske novinare i javnost, što je često dovodilo do prenapumpanih obeštećenja za transfere, koji se kasnije nisu adekvatno isplatili...

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.