Petorka da se naježite  Kari, Harden, Durent, Džejms i Jokić

Izvor: B92, 19.Sep.2018, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petorka da se naježite " Kari, Harden, Durent, Džejms i Jokić

Nikola Jokić, košarkaš Denver Nagetsa, važi za igrača koji je najbolji kreator igre na poziciji centra u svetu.

Popularni američki portal "Bleacher report" objavio je članak u kojem su napravili najbolju petorku NBA lige, a merilo je bila kreativnost.

Napad ne čine samo postignuti poeni, ono je mnogo više od toga, ono zahteva određnu lucidnost, nesebičnost i umeće.

Sve to u svom repertoaru ima Nikola Jokić, koji je svrtan u pomenutu petorku, koja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izgleda ovako:

Plej: Stef Kari;

Bek: Džejms Harden;

Krilo: Kevin Durent;

Krilni centar: Lebron Džejms;

Centar: Nikola Jokić.

O listi može da se diskutuje, pošto su "Kralja" stavili na poziciju četiri, a mnogi će se složiti da Stef Kari i nije najbolji kreator igre na poziciji plejmejkera u ligi.

Međutim, ne radi se samo o asistencijama, već i mogućnosti da se sâmom sebi iskreira pozicija za šut – zato je verovatno svoje mesto našao i Kevin Durent, i zato je Kari verovatno ispred Krisa Pola.

Kod Hardena i Jokića nema nikakve polemike, oni su ubedljivo najbolji "kompletan paket" na svojim pozicijama. "Bleacher report" u delu gde opisuje Jokića navodi da se radi plejmejkeru koji je izrastao u "peticu".

Američki portal navodi izjavu trenera Majka Melouna, koji je skoro rekao: "Slično je kao kada sam imao sreću da treniram Lebrona, Pola ili Karija – odmah prepoznate veličinu".

Navode Jokića kao mašinu za asistencije, ali i poene, pošto je prosečno beležio 18,5 poena i 6,1 asistenciju.

"Ukoliko mislite da je Jokićevih šest asistencija po meču impresivno, čekajte samo kada bude videli naredne godine osam u proseku i kada Nagetsi budu bili među top pet najboljih ofanzivnih ekipa", piše u zaključku teksta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.