Izvor: MozzartSport.com, 16.Okt.2021, 12:42

Pep Gvardiola: Ne znam kako je sedeti na klupi, ja sam uvek igrao i bio sam izuzetan

„Najveći pričaju samo na terenu“, kaže trener Mančester Sitija

Skoro svaka reč za naslov. Poslastica za novinare. Tako izgledaju konferencije Pepa Gvardiole. Kad govori o fudbalu, Katalonac je uglavnom direktan i opširan, spreman da svaki stav obrazloži, pa je tako i na pitanje kako pojedinci u njegovom timu reaguju kad ih ostavi na klupi za rezerve odgovara bez ustručanjava.

Povod je činjenica da je Rahim Sterling izgubio status startera, ove >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sezone počeo je samo dva premijerligaška meča, na derbijima sa Čelsijem i Liverpulom i zato je šef stručnog štaba Mančester Sitija suočen sa pitanjem kako je on reagova kad je bio u sličnoj situaciji tokom igračke karijere.

Bio sam poseban fudbal. Nikad nisam sedeo na klupi. Uvek sam igrao, tako da ne znam kako da odgovorim na to pitanje. Žao mi je... Baš sam bio dobar, ali se vi toga ne sećate, jer ste izuzetno mladič. Niste me videli koliko sam bio dobar na terenu“, uz smešak je uzvratio Pep.

I nije samo Sterling ove sezone izgubio poziciju nedodirljivog. Ni Fernandinja nema u planovima kao ranije. Za sve njih Gvardiola ima jasnu poruku. Bez uvijanja u oblande.

Kad se desi da neko ne igra, potrebno je da nađe razlolg zašto je tako i da zapne više. Da shvati da je neko drugi bolji u određenom trenutku, prihvati okolnosti i krene napred. Da razume kako trener ima drugačije zamisli od fudbalera. Dešavalo mi se tokom trenerske karijere da neki bitni fudbaleri ne igraju. Kad sve ide kao podmazano onda su svi srećni. Kad ne ide, onda sam samo ja odgovoran. Povlačim poteze najbolje za klub“.

Nastavio je u sličnom tonu:

Trenirao sam vrhunske igrače i niko se nikad nije žalio na mene. Pokažite mi koliko sam pogrešio što te nisam stavio u tim. Najveći sportisti sveta, ne samo u fudbalu, u takvim trenucima, govore na terenu. Onog trenutka kad budu dobili šansu neka pokažu meni, sebi, celoj planeti koliko sam pogrešio i onda će oni biti u pravu. Najveći pričaju samo na terenu“.

Gvardilon mandat na Etihadu polako se bliži kraju. Ugovor mu ističe juna 2023, a prema dosadašnjim najavama neće ga produžavati.

U svim klubovima koje sam vodio, ljudi me ne ocenjuju na osnovu broja trofeja koje sam osvojio. Ocenjuju me ne osnovu onoga što će se desiti sutra. Predsednik me zove i kaže: „Moraš da pobediš sutra. Ne interesuje me što su prošle sezone osvojio Premijer ligu“, pojasnio je Pep.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.