Izvor: MozzartSport.com, 24.Nov.2020, 18:39

Pep Gvardiola: Da su mi doveli Edegarda, napravio bih od njega najboljeg igrača sveta

Šteta samo što Bajern nije imao razvojni tim

Pojavio se pre šest godina. Pričalo se o njemu kao čudu od deteta, tinejdžeru koji će pokoriti svet. Možda i hoće, dovoljno je vremena pred Martinom Edegardom, 17. decembra puni tek 22, ako nastavi pravilno da se razvija postoji šansa da opravda hvalospeve iz detinjstva.

Još nije ni blizu nivoa Ronalda ili Mesija, ali jeste u klubu koji nudi šansu da postane najbolji. Zaobilaznim putem, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pozajmicama u Herenvenu, Viteseu i Sosijedadu, izborio se za povratnu kartu u Realu i s vremena na vreme nagoveštava nesporan potencijal.

Isti onaj koji je pre u jesen 2014. prepoznao i Pep Gvardiola i zahtevao od ljudi koji brinu o karijeri Norvežanina da utiču na njegov dolazak na Alijanc arenu. Bilo je to vreme kad je Edegard zaludeo planetu, a katalonski stručnjak nastavio putem Jupa Hajnkesa u nemačkom prvaku.

Pep je govorio: „Moraš ga dovesti u Minhen, moraš ga dovesti u Minhen. Učiniću ga najboljim fudbalerom na svetu“, otkrio je Jan Age Fjortoft, nekadašnji reprezentativac Norveške, angažovan u tamošnjem fudbalskom savezu u vreme kad je Martin igrao za mlađe kategorije. „Kasnije, kad smo se vratili u Norvešku, pozvao sam Edegarda, njegovog oca i selektora A reprezentacije u svoj dom. Na parčetu papira napisao sam koja četiri kluba su, u tom trenutku, bila najviše zainteresovana za njegov potpis. Na listi su bili Liverpul, Arsenal, Bajern i Real Madrid“.

Posle dosta premišljanja, Martin Edegard i otac mu Hans Erik odabrali su glavni grad Španije. Real je platio Stromsgodsetu oko 3.000.000 evra na ime obeštećenja, što je sića, imajući u vidu njegov talenat. Pride, tata Hans Erik je dobio posao pomoćnog trenera u petlićima kraljevskog kluba za platu od 100.000 evra mesečno. Na tri godine. Tako da nisu samo fudbalski, već i finansijski razlozi, uticali da se sklopi posao. Iako je Fjortoft navijao za Premijer ligu.

„Kao što znate, Liverpul mi je omiljeni tim, još od detinjstva. Što se tiče Reala, smatram da je razlog zbog kog je Martin završio u Madridu krajnje jednostavan. Real ima drugi tim, razvojnu ekipu, nešto što preostala tri kluba sa spiska nemaju. Trener tog sastava u to vreme bio je Zinedin Zidan. Nije bio loš igrač, nije ni loš trener...“

Real je zbog Kastilje i sigurnih minuta za Martina Edegarda na početku razvojnoj procesa dobio šta je tražio. Gvardiola nije. I može samo da žali što mu takav dragulj nije pao u ruke, jer je opšte poznato da fudbalere čini boljim.

U to vreme, najodgovornija osoba za pojačanja u Bajernu bio je Mihael Reške, sada angažovan u Šalkeu. Sreo sam ga kad je Martin Edegard potpisao za Real Madrid, tom prilikom rekao mi je: „Da sam znao da drugi tim igra presudnu ulogu, osnovao bih ga“, seća se Jan Age Fjortoft.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.