Izvor: MozzartSport.com, 19.Nov.2020, 03:37

Peni Hardavej usmerio supertalentovanog centra u Golden Stejt, tata Lavar nije baš zadovoljan što Lamelo ide kod Džordana

Poznati drugi, treći i četvrti pik na ovogodišnjem draftu

S prvog mesta Minesota je birala Entonija Edvardsa, a sa druge i treće pozicije Golden Stejt i Šarlot su uzeli Džejmsa Vajzmena i Lamela Bola, otkrio je komesar NBA lige Adam Silver. Kao četvrti pik Čikago Bulsi birali su Patrika Vilijamsa.

Potpuno očekivani rasplet za uvodna četiri pika na ovogodišnjoj košarkaškoj lutriji. Legendarni košarkaš Peni Hardavej usmerio je supertalentovanog >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << centra Džejmsa Vajzmena u Golden Stejt što su bila predviđanja gotovo svih košarkaških stručnjaka s one strane Atlantika. Voriorsima je potreban centar njegovog potencijala i kvaliteta za budućnost, ali je s ovim izborom pala u vodu ona priča da bi Deni Avdija mogao da bude taj drugi pik na draftu.

Student univerziteta Memfis važi za najboljeg centra ovogodišnje klase, a iako je u sezoni za nama imao dabl-dabl prosek sa 19,7 poena i 10,7 skokova, uz još tri blokade po utakmici, njegova statistika ne otkriva zaista mnogo jer je prosek izvučen na malom uzorku mečeva. Naime, Vajzmen je odigrao svega tri utakmice, pre nego što je napustio tim u decembru, kako bi se individualno spremao za Draft. Ovaj potez izazvao je sumnju u njegove kvalitete, iako i dalje nosi etiketu centra s najvećim potencijalom. Odlično je fizički građen i ima visinu da bude centar kakav se u NBA ligi traži, uz istančan osećaj za skok. I pored toga stručnjaci veruju da ima veliki prostor za dalji napredak u igri na niskom postu.

USKORO OPŠIRNIJE...

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.