Penali odlučili – Senegal osvojio Kup afričkih nacija

Izvor: B92, 06.Feb.2022, 23:46

Penali odlučili – Senegal osvojio Kup afričkih nacija

Senegal je osvojio Kup afričkih nacija (KAN).

Senegalci su posle penala savladali najtrofejniju afričku selekciju Egipat.

Posle 90 minuta i produžetaka bilo je 0:0, dok je na penalima bilo 4:2.

Već u petom minutu, Mohamed Abdelmonem ruši desnog beka Senegala nesmotrenim klizećim startom i sudija Viktor Migel de Freitaš Gomeš svira penal i daje žuti karton Adbelmonemu.

Odgovornost je preuzeo Sadio Mane, koji je pokazivao golmanu Egipta da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će šutnuti dole desno, ali je šutirao iz sve snage po sredine, što je odbranio sjajni Gabaski i sprečio Manea da donese prednost Senegalu u sedmom minutu.

Gabaski je bio igrač utakmice, pošto je imao osam odbrana na ovom meču i bio je nesavladiv u regularnom delu i produžecima.

U prvom poluvremenu videli smo i udarac Salaha u 43. minutu koji je išao pod prečku, ali je to odlično odbranio golman Čelsija Eduard Mendi.

Gabaski je dominirao u regularnom delu i produžetku, sve je branio, nije uspeo Senegal da probije povučene Egipćane i nije bilo golova posle 120 minuta fudbala.

Penali su odlučili.

Abdelmonem, koji je napravio penal u petom minutu, promašio je penal u trećoj seriji pošto je pogodio stativu, ali se opet istakao golman Egipta, koji je odbranio penal Saru.

U četvrtoj penal seriji Lašin je promašio, tačnije odbranio mu je Mendi i Sadio Mane je postigao penal koji je doneo prvi istorijski trofej Senegalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.