Izvor: RTS, 03.Dec.2022, 18:13

Pele ne reaguje na hemoterapiju, stiže mu podrška iz Katara

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena Pele nalazi se u bolnici u Sao Paolu, gde mu je ukinut tretman hemoterapijom. Legendarni Brazilac nalazi se u stabilnom stanju, objavila je bolnica "Albert Ajnštajn".
Pele je u utorak primljen u bolnicu "Albert Ajnštajn" u Sao Paolu zbog respiratorne infekcije, dobro je reagovao na terapiju antibioticima i "opšte zdravstveno stanje je dobro".

Legendarni brazilski fudbaler je u septembru prošle godine >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << podvrgnut operaciji debelog creva, kako bi se uklonio tumor i od tada je bio na lečenju hemoterapijom.
Peleu je u međuvremenu ukinuta terapija hemoterapijom, a Brazilac je prebačen na palijativnu negu, gde se leče pacijenti sa ozbiljnim zdravstvenim stanjem.
Pele je u petak zahvalio na društvenim mrežama navijačima na podršci tokom boravka u bolnici.

Sa svih strana stižu poruke podrške Brazilcu, pa čak i iz Dohe, gde je trenutno u toku Svetsko prvenstvo u fudbalu.
Pele je najbolji strelac Brazila sa 77 postignutih golova na 92 utakmice za reprezentaciju sa kojom je osvajao Svetskog prvenstvo u fudbalu 1958, 1962. i 1970. godine.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Pele se oglasio iz bolnice: Snažan sam, pun nade i navijam za Brazil!

Izvor: RTS, 04.Dec.2022, 00:22

Nekadašnji brazilski fudbaler Pele zabrinuo je javnost svojim boravkom svih vremena oglasio sa porukama optimizma i dodao da navijača za svoju zemlju na Mundijalu u Kataru. . Pele je u utorak primljen u bolnicu "Albert Ajnštajn" u Sao Paolu, gde mu je ukinuta terapija...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.