Izvor: MozzartSport.com, 18.Sep.2021, 02:18

Peleu pogoršano zdravstveno stanje, ponovo prebačen na intenzivnu negu

Čuveni Brazilac tek što je izašao iz bolnice mora nazad...

Brazilska fudbalska legenda Pele (80) i po mnogima najveći igrač svih vremena, ponovo je prebačen na intenzivnu negu u bolnici Albert Ajnštajn u Sao Paulu, javlja ESPN. Pele je ranije ove sedmice otpušten iz bolnice nakon što mu je odstranjen tumor debelog creva, međutim očito je došlo do pogoršanja zdravstvenog stanja.

"Spreman sam za 90 minuta plus produžeci! Svakim danom osećam >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << se sve bolje", objavljeno je na Peleovom zvaničnom Instagram profilu nakon što je napustio bolnicu u utorak.

Nažalost, loše vesti stigle su samo tri dana kasnije.

Osvajač tri Mundijala (1958, 1962, 1970) bori se sa zdravstvenim problemima dugi niz godina. Operisao je prostatu 2015, imao problema sa jakom urinarnom infekcijom 2019, a pre svega toga zadesila ga je neuspešna zamena kuka.

Njegov sin Edinjo kazao je u februaru prošle godine da Pele nerado napušta kuću jer ga je stid da ga narod vidi kako hoda uz pomoć hodalice ili kako ga guraju u kolicima.

"Zamislite samo, uvek je bio tako impozantna figura, kralj fudbala. A sada ne može pravilno da hoda. Sramota ga je, povukao se u sebe".

Pele je u karijeri postigao preko 1.200 golova. I dalje je najbolji strelac u istoriji brazilskog nacionalnog tima - 77 golova na 92 meča.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.