Pauza je gotova, srpski strelci ponovo u takmičarskom ritmu

Izvor: RTS, 11.Jun.2020, 14:13

Pauza je gotova, srpski strelci ponovo u takmičarskom ritmu

Takmičarska pauza na streljačkoj sceni u Srbiji bliži se kraju. U Novom Sadu će predstojećeg vikenda biti održano prvo kolo Kupa Streljačkog saveza Srbije malokalibarskim oružjem u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji i prvo kolo Kupa SSS u gađanju vazdušnom puškom iz trostava za kadetski uzrast.
Biće to prva streljačka takmičenja u našoj zemlji posle Prvenstva Srbije vazdušnim oružjem priređenog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u martu u Gornjem Milanovcu.

Ubrzo potom pandemija koronavirusa je paralisala sportske aktivnosti kako u Srbiji tako i u većem delu sveta.
Ovog leta seniori će imati šansu da se nadmeću samo na domaćoj sceni, jer sva velika međunarodna takmičenja su otkazana, izuzev Evropskog juniorskog prvenstva MK oružjem u Osijeku, koje je odloženo za septembar. Evropska federacija do kraja juna treba da odluči da li će EP u Osijeku biti održano.
Polovinom maja strelišta u Srbiji su ponovo oživela, naši strelci su se vratili na vatrenu liniju i željno iščekuju nastavak takmičenja.
Za prvo kolo Kupa MK oružjem, koje će biti održano u subotu i nedelju, prijavljeno je oko 70 strelaca, među njima i gotovo svi seniorski i juniorski reprezentativci.
U prvom kolu Kupa SSS vazdušnom puškom iz trostava nadmetaće se oko 20 takmičara. Po odluci sportskog direktora Dragana Markovića, a na osnovu konsultacija sa predsednikom Stručne komisije Nikolom Marićem i šefom Stručnog štaba Draganom Donevićem, svim članovima streljačkih klubova u Srbiji će biti omogućeno da tokom svakog kola Kupa u trostavu vazdušnom puškom učestvuju i u kontrolnom meču u gađanju vazdušnom puškom i pištoljem, kako bi održali formu i ovim oružjem. Neće biti proglašenja pobednika i finala, a interesovanje za prvi kontrolni meč pokazali su i seniorski reprezentativci.
Naši strelci će tokom leta, ipak, imati priliku da se oprobaju u gađanju vazdušnim oružjem i u zvaničnom takmičenju, jer za avgust je zakazana „Velika nagrada Novog Sada" u svim disciplinama.
Prvog dana Kupa SSS MK oružjem biće održana takmičenja u gađanju puškom iz trostava (3 puta 40 metaka) u svim kategorijama i u gađanju sport pištoljem za žene. Program počinje u 9 časova. Finala su zakazana za popodnevne časove - u 16 (trostav, žene), u 17 (sport pištolj) i u 17.30 (trostav, muškarci).
U nedelju je od 11 do 17 časova na programu nadmetanje pištoljem središnjeg paljenja za muškarce. U ovoj neolimpijskoj disciplini nema finala.
Prvo kolo Kupa ŠS vazdušnom puškom iz trostava i kontrolni meč vazdušnom puškom i pištoljem će biti održani u nedelju od 11 do 13.30.
Po novom kalendaru takmičenja ŠS, usvojenom u maju, drugo kolo Kupa je na programu 27. i 28. juna, a treće je zakazano za 11. i 12. juli. Finale je planirano za 25. i 26.juli.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.