Izvor: MozzartSport.com, 09.Maj.2020, 17:16

Pau Gasol o završetku karijere u Lejkersima: Nije realno, ali je to nešto što sam imao na umu

Čuveni španski košarkaš ima nameru da odigra još jednu celu sezonu pre nego što okači patike o klin

Teško je na prste jedne ruke nabrojati šta je sve Pau Gasol uradio u svojoj prilično dugačkoj karijeri. Samo sa reprezentacijom Španije, čuveni košarkaš pokupio je ukupno 11 medalja, od čega su tri zlatne na Evropskom prvenstvu i jedna na Svetskom prvenstvu. Nedostaje mu samo najsjajnije odličje sa Olimpijskih igara, gde je sa Furijom dva puta bio srebrni. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<

Došlo je vreme da iskusni igrač polako privodi kraju svoju karijeru. Odlučio je da odigra još jednu punu sezonu, pre nego što i definitivno kaže zbogom košarci. Ranije je govorio da bi poslednji pozdrav sportu pod obručima mogao da da u dresu Barselone, ali se u prvi plan u poslednjih nekoliko dana ističu Los Anđeles Lejkersi.

„To je nešto što sam imao na umu. Šansa da možda završim karijeru u dresu Lejkersa bi bila fantastična i ujedno privlačna. Međutim, samih ponuda, bar onih zvaničnih još nije bilo“, rekao je Gasol.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Gasol se Lejkersima priključio 2008. godine i bio je jedan od ključnih igrača kada je reč o osvajanju dve vezane titule za Jezeraše 2009. i 2010. godine. Sa timom iz Los Anđelesa se rastao 2014. godine.

Iako bi odlazak u penziju u dresu Lejkersa bio odličan, Gasol trenutno smatra da taj plan nije suviše realističan.

„Imam sjajan odnos sa svima u Lejkersima, kao i svima u Los Anđelesu. To će zauvek ostati sa mnom, šta god da se desilo. Ali videćemo… Ali definitivno nije realno“, podvukao je španski košarkaš.

Pau Gasol je tokom čitave karijere u NBA ligi beležio prosečno 17 poena po utakmici uz 9,2 skokova i 3,2 asistencije, što faktički znači da je gotovo stalno bio u zoni dabl-dabl učinka. Nastupao je za Memfis, Lejkerse, Čikago, San Antonio i Milvoki.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.