Izvor: MozzartSport.com, 21.Apr.2021, 10:14

Partizanova dominacija u polufinalu: Šest godina, šest prolaza

Ofanzivni potencijal i tradicionalno čvrsta defanziva u ovoj fazi takmičenja su aduti crno-belih na gostovanju Vojvodini (19.05, TV Arena sport 1)

Preko Lala do finala. Lako bi Novi Sad mogao da se ispostavi kao čvorište Partizanovih ambicija ove sezone. Letos je u njemu izgubio realne šanse da se bori za titulu, a večeras (19.05, TV Arena sport 1) bi mogao da oživi san o povratku pehara Kupa Srbije u Humsku 1. Pod uslovom da sa Aleksandrom Stanojevićem na klupi bude >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << uspešniji na „Karađorđu“ nego u prethodne dve posete sa Savom Miloševićem u ulozi glavnokomandujućeg.

Polufinalni susret sa Vojvodinom je prilika da aktuelni sastav pokaže da li je, izuzimajući Crvenu zvezdu, zaista prerastao konkurenciju na srpskim terenima kao što se moglo zaključiti tokom dugačkog niza pobeda (19), poseduje li karakterne osobine da stane na rep ekipi Nenada Lalatovića kao što je to učinio u prvenstvenom duelu pre mesec i po i da li je sposoban da probije psihološku barijeru u činjenici da mu je ovo jedina šansa u sezoni na izmaku da uradi nešto vredno pomena. I pamćenja.

Jer, za šampionski naslov odavno nije konkurentan, prošlog juna je ostao bez pehara kupa – baš posle duela sa Vošom – a ako bi i drugu godinu zaredom postio po pitanju pehara onda bi to bio znak da se kreće stranputicom i da su mu potrebne korenite promene. Trijumf u Novom Sadu dao bi mu šansu da se „izvadi“ u navijačkim očima i nagovesti da bi u projektovanom finalu sa Crvenom zvezdom – ako ne bude senzacije u drugom polufinalu između crveno-belih i Radnika – mogao da pokaže superligaškom lideru da ne zaostaje baš onoliko koliko piše na tabeli.

(5,80) Vojvodina (3,80) Partizan (1,62)

Jedna od najvećih prednosti Partizana pred susret sa Vojvodinom trebalo bi da bude nepredvidivost njegovih igrača. Ili, raznovrsnost, zavisno kako ko krsti termin permanentne opasnosti. Čak 12 različitih igrača davalo je golove u 2021. godini: Takuma Asano, Lazar Marković, Filip Holender, Sejduba Suma, Miloš Jojić, Igor Vujačić, Nemanja Jović, Bibars Natho, Žan Kristof Bajbek (da, čak i on), Slobodan Urošević, Aleksandar Šćekić i Filip Stevanović. Kuriozitet predstavlja činjenica da se samo jednom desilo da na istom meču crno-beli imaju dvostrukog strelca. I to, pazite sad, protiv Vojvodine, čiju mrežu je 2. marta pogađao Japanac Asano. Na svim ostalim susretima Stanojevićev tim je imao širok arsenal pretnji i zato se desilo da na preostalih 12 susreta redovno rubrika „strelci“ bude šerena.

Kao što je aktuelni napadački trenutak povoljan po crno-bele, tako je i odbrana jedan od aduta u derbiju polufinala. U dosadašnjem toku takmičenja nije poklekla nijednom. Jesenas u susretima sa OFK Bačkom (2:0) i Metalcem (1:0), a ovog proleća na meču sa Voždovcem (4:0). Štaviše, Partizanova defanziva u poslednjih šest izdanja Kupa Srbije kao da je od kamena napravljena, bez obzira ko je čini. Od 2015. igrala je 11 polufinalnih utakmica i na čak devet sačuvala je mrežu netaknutom. Jedina dva puta matirana je na gostovanjima na Banovom brdu (4:2 proleća 2018) i u Nišu (godinu kasnije), ali ga nijedan od tih golova u konačnom zbiru nije boleo.

Uvek se probijao na završnu stepenicu: preko Jagodine (2015, 3:0, 2:0), Spartaka (2016, 0:0, 3:0), Vojvodine (2017, 0:0, 1:0), Čukaričkog (2018, 2:4, 2:0), Radničkog (2019, 1:0, 1:1) i Crvene zvezde (2020, 1:0).

Dakle, preko Lala do sedmog uzastopnog finala...

Mada, nešto se pita i branilac pehara, a ekipa Nenada Lalatovića se ponovo razigrala i u poslednjih pet kola upisala četiri pobede uz onaj jedna poraz od Rada. Ne samo zbog toga, ne izgleda onako dominantno kao u ranijem delu sezone.

Protiv crno-belih je Lalatović uvek umeo da motiviše igrače, ali posle svih finansijskih i drugih problema u Novom Sadu pitanje je koliko puta svlačionica Voše može da se izdigne iznad dnevnih glavobolja.

VOJVODINA – PARTIZAN

Stadion: Karađorđe

Bez gledalaca

Sudija: Srđan Jovanović

Vojvodina: Vukliš – Andrić, Bralić, Saničain, Đorđević – Stojković, Drinčić – Vukadinović, Simić, Čović – Mrkaić.

Partizan: Stojković – Miljković, S. Marković, Vujačić, Urošević – Zdjelar, Jojić – Asano, Natho, L. Marković – Holender.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.