Izvor: MozzartSport.com, 23.Nov.2020, 05:50

Paragvajska institucija: U 40. godini je gol-mašina, ikona Olimpije (VIDEO)

Roke Santa Kruz sa dva pogotka doneo remi velikanu iz Asunsiona u sedmom kolu Klausure

Godine su samo broj, ništa mu ne mogu. Ušao je Roke Santa Kruz u 40. godinu života, ali je klasa večna. Kao mladić vodi svoj voljeni klub Olimpiju. Tim iz Asunsiona osvojio je bod (2:2) na gostovanju Sportivo Lukenju u sedmom kolu paragvajske Klausure, a centralna ličnost meča bio je nekadašnji golgeter minhenskog Bajerna, strelac oba gola za tim iz Asunsiona.

Domaći >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Sportivo je dva puta vodio, ali vremešni golgeter je imao svoje veče. U prvih 45 minuta Santa Kruza nije hteo gol. Pogodio je prečku, još nekoliko puta pokušavao glavom, ali bez uspeha. U 51. minutu pokazao zašto je nekada branio boje velikana iz Minhena. Nanjušio je kiks golmana Duartea, ispratio loptu, koja se odbila na njegovu nogu. Instikt golgetera potvrdio je po ko zna koji put.

Lepom golom Dijaza u 60. minutu domaćin je opet poveo, ali za bod Olimpije pobrinuo se, a ko bi drugo, nego „deda“ sa brojem 24. U 73. minutu je opet ispratio akciju svog tima. Opet je golman Duarte samo odbio loptu, a na pravom mestu našao se Kruz i opez izjednačio. Mogla je u finišu ekipa iz Asunsiona i do celog plena, ali s rezultat više nije menjao.

Olimpija je prekinula niz od tri pobede, i sada zaoostaje sa liderom 12. Oktobrom dva boda, ali ima i utakmicu manje. Vremešni golgeter je postigao šest pogodak na isto toliko mečeva i najbolji je strelac šampionata Pargavaja. Postigao je dva gola više od Ortege (Sportivo), Velaskeza (Dijaza) i Zebaljosa (13. oktobar).

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Osim Roke Santa Kruza u šampionatu Paragvaja igraju još trojica poznatih napadača koja su napravili dobru karijeru u Evropi, a to su Oskar Kardozo (Libertad), Neslon Valdez (Sero Portenjo) i Raul Bobadilja (Gvarani).

PARAGVAJ, KLAUSURA – 7. KOLO

Petak

Dijaz – Sol de Amerika 2:5 (1:2)

River Plejt – Sero Portenjo 1:2 (1:2)

Subota

San Lorenco – Libertad 2:2 (2:1)

12. Oktobar – Gvarani 1:0 (0:0)

Nedelja

Nasional Asunsion – Gvarena 0:0

Ponedeljak

Sportivo Lukenjo – Olimpija Asunsion 2:2 (1:0)

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.