Izvor: MozzartSport.com, 05.Dec.2020, 23:15

Pao svetski šampion: Herojska pobeda Srbije! Šokantna povreda Andree Lekić (VIDEO)

Jovana Risović i Katarina Krpež Šlezak najzaslužnije za magičan trijumf protiv Holanđanki. Maestralna taktika selektora Ljubomira Obradovića u nastavku susreta. Nažalost, za našu najbolju rukometašicu šampionat je verovatno gotov, možda i sezona

Kakva drama, kakva pobeda... Veličanstven trijumf Srbije na otvaranju Evropskog prvenstva u Danskoj. Iz inata, iz očaja, do najvećeg trijumfa u poslednjih nekoliko godina i nagoveštaj velikih mogućnosti naše reprezentacije. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Pao je šampion sveta – Holandija posle mega preokreta u drugom poluvremenu - 29:25 (9:15). Imala je Holandija +6 posle 30 minuta, ali u nastavku rapsodija Srpkinja koje su igrale za teško povređenu Andreu Lekić.

Meč će da se pamti po užasnoj povredi naše najbolje rukometašice. U finišu prvog poluvremena u pokušaju da postigne gol, nezgodno je doskočila. Odmah se videlo da je u pitanju teška povreda, najverovatnije Ahilove tetive. Nije mogla Andrea sama da napusti teren. U dvorani u Koldingu ušla su nosila kako bi je izneli sa terena. Jauk naše najbolje igračice bio je jasan znak da nije dobro... I Andrea je bila svesna stepena povrede, u suzama je napustila teren. Ova povreda je jedna od najtežih u sportu i zahteva višemesečnu pauzu.

Šteta, velika šteta... najbolja igračica sveta za 2013. godinu je propustila prošlo Svetsko prvenstvo u Japanu zbog povrede bubne opne, a sada je izvesno završila ne samo šampionat već verovatno i sezonu.

Se acaba de lesionar Andrea Lekić aparentemente de gravedad y ya no me importa nada ????

????EHFTV pic.twitter.com/VZLW8cfNyx

Bio je to šok za sve u našoj reprezentaciji. Činilo se tada da Srbiji preti katastrofa. Briljirala je u prvih 30 minuta na golu Tes Vester, jedan od najboljih golmana današnjice. Skinula je desetak lopti našim reprezentativkama. Pogotovo naša krila nisu znala kako da zatresu mreže pored raspoložene Holanđanke. U napadu je Lois Abing, najbolji strelac Svetskog prvenstva u Japanu 2019. godine, bila raspucana, postigla je četiri gola. Na crti je pivot Snelder bila nepogrešiva. Na odmor su Holanđanke otišle sa +6 (15:9). U nastavku neka druga Srbija, fantastična.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

U nastavku je selektor Obradović igrao na sve ili ništa. Igrali smo sa dva pivota, bez golmana u napadu, i to je dalo rezultat sredinom drugog poluvremena. Imala je Holandija vođstvo od 20:14 u 40. minutu, a onda poput Feniksa izdigla se četa Ljube Obradovića. Golovima Sanje Radosavljević, Jovane Stoiljković i Katarine Krpež, Srpkinje su prišle na samo gol zaostatka (21:22), 12 minuta pre kraja. Ušla je "voda u uši" svetskim šampionkama koje su prerano počele da se raduju. Kapiten Krpež Šlezak je bila fantastična u nastavku, osmim golom na meču je izjednačila na 22:22 u 49. minutu. Holanđanke su tada grešile. Svetske šampionke su delovale izgubljeno. Na golu naše reprezentacije je bila fantastična Jovana Risović. Ništa nije moglo da prođe pored našeg golmana. Važan penal je odbranila i iskusna Katarina Tomašević.

Povela je Srbija sa 26:24, Jovana Stoiljković je pogrešila, dala kontru Lalama koje su smanjile na dva i po minuta do kraja na gol zaostatka. Obradović je uzeo tajm-aut, smirio igračice, dao im korisne savete, a u narednom napadu je levoruka Jelena Lavko pogodila. Holandija gubi loptu, a Srbija slavi, daje još dva gola za, na kraju, ubedljiv trijumf, Pao je svetski šampion... Sada ni polufinale nije daleko, ali korak po korak...

Za manje od 20 časova Srbiju očekuje meč sa Mađarskom koji bi mogao da bude ključan za prolazak u narednu rundu Evropskog prvenstva sa maksimalna četiri boda. Mađarice su na premijeri nečekivano poražene od Hrvatske (22:24). Podsetimo, po tri najbolje selekcije iz sve četiri grupe plasiraće se u narednu rundu, s tim da se bodovi prenose u narednu fazu.

Holandija – Srbija 25:29 (15:9)

KOLDING - Dvorana: Sidbank arena

Holandija: Vester (15 odbrana), Duijndan, Snelder 5, Abing 4, Van der Hejden 4, I. Smits 2, Maleštajn 2, Haušir 2, Niser 2, M. Smits 1, Dulfer 1, Kramer, Bont, Freriks, Van Vetering 2, Van der Vild.

Srbija: Risović (14 odbrana), Tomašević (dve odbrane, jedan sedmerac), Krpež-Šlezak 10, Janjušević 4, Lekić 2, Liščević 2, Stojiljković 3, Radosavljević 3, Pop-Lazić 1, Nikolić 2, Trifunović, Lavko 2, Radojević, Agbaba, Jovović.

EVROPSKO PRVENSTVO ZA RUKOMETAŠICE

1. KOLO

Subota

GRUPA C

Holandija - Srbija 25:29 (15:9)

2. KOLO

GRUPA B

Češka - Rusija 22:24 (13:15)

Španija - Švedska 23:23 (13:10)

GRUPA D

Poljska - Rumunija 24:28 (15:11)

Nemačka - Norveška 23:42 (14:22)

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.