Izvor: MozzartSport.com, 20.Sep.2021, 04:24

Pao šampion Brazila: Borha i Skolari su spasioci Gremija (VIDEO)

Tim iz Porto Alegrea pobedio Flamengo u Sao Paulu sa 1:0, ali još nije pobegao iz opasne zone

Iskusni brazilski stručnjak, nekadašnji selektor Selesaa, ali i Portugalije, Luiz Felipe Skolari specijalizovao se poslednjih godina za ulogu „vatrogasca“. Prošle sezone je velikana Kruzeira spasio ispadanja u treću ligu zemlje fudbala, a pre nekoliko meseca seo je na užarenu klupu Gremija.

Uspeo je Felipao, kako u Brazili zovu vremešnog trenera, da trgne >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << velikana iz Porto Alegrea. Pobeđen je u 21. kolu dvostruki uzastopni šampion Brazila Flamengo sa 1:0 u Sao Paulu. Crveno-crni nisu mogliu da igraju na svom stadionu Marakani u Riju zbog korona virusa.

Utorak, 01.00: (3,25) Kujaba (2,75) Fluminense (2,60)

Jedini gol delo je Migela Borhe u finišu prvog poluvremena. U trećem minutu sudijske nadoknade prvg dela utakmice, Oliveira je sjajno centrirao, a reprezentativac Kolumbije je glavom sa pet, šest metara lako zatresao mrežu čuvara mreže tima iz Rija Alvesa.

Osim Skolarija, kolumbijski napadač je najzaslužniji za četvrtu pobedu u pet kola Serije A, ali Gremio je i dalje na mesto koje vodi u niži rang. Ipak, raduje milionsku armiju navijača tima iz Porto Alegrea poslednji uspesi, pogotovo ova pobeda. Borha je prošle sezone proveo u Junioru iz Barankilje, a pre toga je dugo nosio dres Palmeirasa. Pre dva meseca je stigao na Gremio arenu i ovo mu je već četvrti gol na sedmoj utakmici u dresu Trikolora.

Mogao je Borha i do drugog gola na meču, ali je u osmom minutu sudijske nadoknade promašio jedanaesterac. To nije skupo koštalo njegov tim koji je izašao iz krize i do kraja bi mogao da se bori za ulazak u Kopa Sudamerikanu.

Gremio je tokom celog meča bio bolji, konkretniji. Imali su domaćini veći posed lopte (62 odsto), ali nije ovo bio dan za Gabigola i saigrače. Tim Renata Gauča Portalupija, nekadašnjeg stratega Grmeija, samo je jednom uputio loptu u okvir gola gostiju.

--------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------------

Posle pobeda nad Santosem i Palmeirasom činilo se da će Flamengo da krene u poteru za liderom Aletiko Mineirom, ali poraz je udaljio velikana iz Rija do odbrane trona. Trenutno zastaje čak 11 bodova za ekipom iz Belo Orizontea. Treba istćai da Flamengo ima dve utakmice manje od Atletika i Palmeirasa. Ova tri tima odlučiće o šampionu Brazileiraa.

Kortintijans je odigrao samo 1:1 na svom terenu proitv Amerike Mineiro. Za Timao je debitovao Vilijan, nekadašnji igrač Čelsija i Arsenala koji je početkom meseca stigao u velikana iz Sao Paula. Odigrao je 63 minuta. Kortintijansu je ovo treći vezani remi, ali je i dalje u vrhu, na mestu koje vodi u Kopa Libertadores, najjače takmičenje na tlu Južne Amerike.

BRAZIL 1 – 21. KOLO

Subota

Šapekoense – Palmeiras 0:2 (0:2)

/Veiga 10, Luiz Adriano 28/

Atletiko Paranense – Žuventud 2:1 (0:0)

/Bisoli 63 pen, Kajzer 71 - Bueno 56 pen, Forster 22/

Atletiko Mineiro - Sport Resife 3:0 (2:0)

/Kosta 35, Hulk 45, Vargas 90+9 pen/

Nedelja

Baija - Bragantino 1:1 (0:0)

/Rodaljega 62 - Italo 70/

Seara Santos 0:0

Internasional - Fortaleza 1:0 (0:0)

/Edenilson 90+2/

Sao Paulo - Atletiko Gojanense 2:1 (1:0)

/Rigoni 36, Lusijano 56 - Mateus 71/

Korintijans - Amerika Mineiro 1:1 (1:1)

/Žulijano 17 - Marlon 7/

Ponedeljak

Flamengo - Gremio 0:1 (0:1)

/Borha 45+3/

Utorak

01.00: (3,25) Kujaba (2,75) Fluminense (2,60)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.